ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Mossad hücresine 45 yıl hapis... İddianame hazır

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Mossad hücresine 45 yıl hapis... İddianame hazır

İsrail istihbaratının hedef aldığı Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerin adresleri ve görüntüleri dahil olmak üzere ele geçirdikleri gizli bilgileri İÇOM ile paylaştıkları iddia edilen 20 sanık hakkında, hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Türkiye'de Filistinliler ve HAMAS bağlantılı kişilere yönelik İsrail istihbaratı MOSSAD adına casusluk yapmakla suçlanan 20 sanığa yönelik iddianame hazırlandı. Elde ettikleri bilgileri İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) ile paylaştıkları iddia edilen 16'sı tutuklu, 20 sanığa, 'zincirleme şekilde siyasal veya askeri casusluk' suçundan 45'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 'Uluslararası casusluk' faaliyeti yaptığı belirlenen sanıklar, Kasım ayında hakim karşısına çıkacak.

İŞ İLANIYLA TEMAS KURULMUŞ

İddianamede, MOSSAD'ın birimi İÇOM'un, sanıklarla iş ilanları ve sosyal medya uygulamaları gibi yollarla temas sağladığı, sonrasında 7 farklı numarayla iletişime geçtiği kaydedildi. Süreç boyunca kesinlikle görüntülü veya sesli arama yapılmadığı belirtilen iddianamede, sanıklara teröristlerin de kullandığı 'havale', 'kripto para' ve 'Western Union' sistemi üzerinden para aktardığı vurgulandı.

SAĞLIKÇI CASUS

Özellikle İsrail'in hedefindeki kişilerin toplu olarak bulundukları yerlerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtilen iddianamede şunlar aktarıldı: "Bu şahısların infaz edilmesi ve kaçırılması da dahil farklı eylemlerin gerçekleşebileceği değerlendirildi." İddianamede, Fatih Sağlık Müdürlüğünde çalıştığı belirtilen tutuksuz sanık Amın Elgayyar'ın, Filistin'den getirilen yaralı ilgilendiği ve topladığı bilgileri İsrail istihbaratına paylaştığı kaydedildi.