ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

ABD şaşırtmadı: Müslümanlara ve Filistinlilere yönelik ayrımcılık artıyor

IHA - | Son Güncelleme Tarihi:
ABD şaşırtmadı: Müslümanlara ve Filistinlilere yönelik ayrımcılık artıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, dünyada da İslamofobi artıyor. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), 2024 yılının ilk yarısında ABD'de Müslümanlara ve Filistinlilere yönelik ayrımcılık ve saldırıların yaklaşık yüzde 70 oranında arttığını belirtti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından açıklanan raporda, 2024 yılının ilk 6 ayında Müslüman ve Filistin karşıtı olaylarla ilgili 4 bin 951 şikayet alındığı ve bu rakamın 2023 yılının aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 70 oranında arttığı kaydedildi. CAIR raporunda, polis ve üniversite yetkililerinin Filistin yanlısı protestolara ve kampüslerdeki kamplara yönelik baskılarına da dikkat çekildi.

İSLAMOFOBİ, FİLİSTİN KARŞITLIĞI VE ANTİSEMİTİZMDE ARTIŞ VAR

İnsan hakları savunucuları ise, 39 bin 400 kişinin ölümüne ve insani krize neden olan İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının Ekim ayında başlamasından bu yana İslamofobi, Filistin karşıtlığı ve antisemitizmde küresel bir artış olduğunu belirtti.

ABD'DE FİLİSTİNLİLER ÖLDÜRÜLÜYOR

ABD'de son 9 ayda meydana gelen endişe verici olaylar arasında geçtiğimiz yıl Ekim ayında Illinois eyaletinde 6 yaşında Filistin asıllı Amerikalı bir çocuğun bıçaklanarak öldürülmesi, Kasım ayında Vermont'ta Filistin asıllı 3 öğrencinin vurularak öldürülmesi, 2024 yılının Şubat ayında Teksas'ta Filistin asıllı Amerikalı bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesi ve Mayıs ayında 3 yaşındaki Filistin asıllı Amerikalı kız çocuğunun boğulmaya çalışılması yer aldı.