ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Zehir simsarları sahte içki operasyonlarında yüzey temizleyici kılıfı kullandı

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
Zehir simsarları sahte içki operasyonlarında yüzey temizleyici kılıfı kullandı

Türkiye genelinde devam eden sahte içki operasyonlarında zehir simsarlarının ‘yüzey temizleyici' kılıfı kullandıkları belirlendi.

Sahte içki ölümleri devam ediyor. Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 59'a yükseldi, 35 kişinin ise yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiği bildirildi. "Kaçakçılık" ve "olası kastla ölüme sebebiyet verme" suçlarından yürütülen sahte içki soruşturmalarında gözaltına alınan 28 kişi tutuklandı. İstanbul'da ise son iki ayda sahte içkiden 70 kişi hayatını kaybetti.

'%100 TARIMSAL KÖKENLİ'

Türkiye genelinde sahte alkole yönelik operasyonlarda ele geçirilen 'yüzey temizleyici' kimyasallar dikkat çekti. Sahte alkol için kullanılan etil alkole 'yüzey temizleyici' kılıfı bulan zehir simsarları, piyasaya sürdükleri ürünlere büyük harflerle 'içilmez' yazdı. Bu kişilerin ürünleri pazarlarken ise 'içki yapımı için yüzde 100 tarımsal ve buğday kökenli' ifadelerini kullandıkları öğrenildi.

Sosyal medyada 'yüzey temizleyici' kılıfıyla sahte içki satışına ilginin büyük olması dikkat çekti.


Etiketler:
sahte içki operasyonu zehir simsarları yüzey temizleyici