ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Sadece 1 kaşık yetiyor! Tığ gibi incecik yapıyor, kara tohum ile 6-7 kilo verebilirsiniz

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Sadece 1 kaşık yetiyor! Tığ gibi incecik yapıyor, kara tohum ile 6-7 kilo verebilirsiniz

Çörek otu yağı ile zayıflama, kulağa mucize gibi gelse de arkasındaki nedenler tamamen bilimseldir. Çörek otu yağı ile zayıflayanlar, genelde denemekten korkmayanlardan çıkıyor. Zayıflamada çörek otu yağı kullanmak, diyet ve egzersizle desteklendiğinde oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Sadece 1 kaşık yetiyor! Tığ gibi incecik yapıyor, kara tohum ile 6-7 kilo verebilirsiniz İşte çörek otu ile zayıflamaya dair bilmeniz gerekenler.

Hint ve Arap medeniyetinde gıda ve ilaç olarak uzun bir kullanım geçmişi bulunan, çeşitli bozuklukların, hastalıkların ve durumların tedavisi ve genel refah için İbn Sînâ tarafından da kullanılan çörek otu, Türkiye'de oldukça geniş bir alanda yetişir. Siyah kimyon olarak anılmasına rağmen kimyonla herhangi bir ilişkisi bulunmayan çörek otu aynı zamanda rezene çiçeği, kara kimyon ve Roma kişnişi isimleri ile de anılmaktadır.

Çörek otu kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilecek fitokimyasal, antiinflamatuar ve antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, kalsiyum, çinko ve demir gibi bileşenler içeren çörek otu bağışıklığı güçlendirir, solunum yolu sorunlarını hafifletir, enfeksiyonu önler, metabolizmayı ve yara iyileşimini hızlandırır. Adet döngüsünü düzene sokmaya, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardım eder.

Çörek otu yağı veya diğer adıyla Nigella sativa yağı, son yıllarda popülerlik kazanan bir bitkisel yağdır. Zayıflama çabalarıyla ilgilenen birçok kişi, çörek otu yağının kilo verme sürecine nasıl etki ettiğini merak etmektedir.

Bazı araştırmalar çörek otu yağının zayıflama sürecine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Çörek otu yağı, vücudun metabolizmasını hızlandırabilir, iştahı kontrol altına alabilir ve yağ yakımını destekleyebilir. Bununla birlikte, çörek otu yağı tek başına mucizevi bir çözüm değildir.

Zayıflama süreci, dengeli bir beslenme planı, egzersiz, uyku düzeni ve stres yönetimi gibi faktörleri içerir. Çörek otu yağı, sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak kullanılmalıdır. Bu yağı düzenli olarak kullanmak, sağlıklı bir diyet ve egzersiz planı ile birlikte kilo verme sürecini destekleyebilir.

ÇÖREK OTUNUN ZAYIFLAMAYA FAYDALARI

Çörek otunun yemeklerden öncelikle tüketilmesi iştahın kapanmasına yol açmaktadır. Bu nedenle kişi daha az yemek zorunda kalmaktadır.

Çörek otunun karaciğeri temizleme benzeri bir etkisi bulunmaktadır. Temizlenen karaciğerden salgılanan sindirim salgısı artar sonuçta sindirim artışı olur ve çörek otu ile zayıflama bu biçimde gerçekleşmiş olur.

Çörek otu içeriğinde Lubricant adı verilen yağlayıcı bir madde bulunmaktadır. Bu madde bağırsaklarda kayganlaştırıcı bir tesir yapar ve besinlerin geçişini hızlandırır.

ÇÖREK OTU İLE KİLO VERME

Hiçbir besin tek başına bir anda kilo vermenize neden olmaz ancak çörek otu bu konuda en önemli destekleyicilerinizden biri olabilir.

Çörek otuyla kilo vermek için her gün tüketmenin yanı sıra sağlıklı ve düşük kalorili bir beslenme rutini oluşturmanız gerekir.

DAHA HIZLI KİLO VERMEK İÇİN

Güne 1 çay kaşığı çörek otu yağı eklenmiş bir kase yoğurt ve yulaf ile başlayın.

Kahvaltı etmek istiyorsanız bol protein ve yeşillik tercih edin.

Beyaz ekmek tüketmeyin, onun yerine günde sadece 2-3 dilim tam tahıllı ekmek tüketin.

Öğle yemeğinden birkaç saat önce 1 kaşık çörek otu yağı tüketin.

Sabahları aç karnına çörek otu yemenin faydası var mı?

Aç karnına sabahları çörek otu tüketmek, açlık hissinizi ortadan kaldırıp kilo vermenize destek olabilir.

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI ŞUNLARDIR:

Çörek otu kolesterolü düşürmeye yardım eder

Bağışıklığı güçlendirir

Alerjik semptomları hafifletir

Adet döngüsünü düzene sokar, adet sancılarını hafifletir

KOAH hastaları için akciğerleri iyileştirmeye yardımcıdır

Enfeksiyona neden olabilen bakterileri önler

Sperm sayısını artırır

İltihaplı cildi yatıştırmaya yardım eder

Astım ve bronşit semptomlarını hafifletir

Karaciğer hasarlarına karşı koruyucudur

Mide ülserini önler

Eklem ağrılarının azaltılmasında etkilidir

Diyet rutinleri ve beslenme programlarında kullanılabilir

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.