ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Prematüre bebeğe kuvözde ameliyat

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Prematüre bebeğe kuvözde ameliyat

Balıkesir'de prematüre doğan Alp Ege bebek, ameliyathaneye dönüştürülen yoğun bakım servisinde İstanbul'dan gelen kalp cerrahı Prof. Dr. Ali Rıza Karaci'nin operasyonuyla sağlığına kavuştu.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde hemşire olarak görev yapan Yeşim Serpen Bilen ve eşi Abdulbaki Bilen'in yaklaşık 36 gün önce 1150 gram ağırlığında 26 haftalık bebekleri dünyaya geldi. Alp Ege bebeğin kalbinden çıkan iki büyük atar damarın arasında açıklık bulunduğu belirlendi. Bebeğin başka bir hastaneye sevkinin riskli olacağını göz önünde bulunduran hastane yönetimi, Alp Ege'nin kuvözünde ameliyat edilmesine karar verdi.

YENİDEN HAYATA TUTUNDU

Bunun üzerine İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ali Rıza Karaci, Balıkesir'e davet edildi. Alp Ege bebek, Karaci tarafından yaklaşık 1 saat süren başarılı bir ameliyatla yeniden hayata tutundu. Bebeklerinin iyileşmesine sevinen Yeşim Serpen ve Abdulbaki Bilen çifti ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Alp Ege'yi kucaklarına almak için gün sayıyor.

Aile, yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Alp Ege'yi kucaklarına almak için gün sayıyor.

ÖZEL OPERASYON YAPILDI

Prof. Dr. Ali Rıza Karaci, küçük bebeklerde ambulansla başka bir hastaneye sevk edilerek ameliyat yapılmasının büyük risk taşıdığını söyledi. Karaci, "Bu tip vakalarda en iyi sonuçları hastanın kendi yatağında, kendi hastanesinde opere edilmesiyle alıyoruz. Bulunduğumuz hastanede yattığı yoğun bakım, ameliyathane şartlarına dönüştürüldü. Burada bu şartlar müsait olduğu için buraya geldim ve ameliyatını da gerçekleştirdik. İnşallah 3-5 gün sonrada solunum cihazından ayrılabilecek" bilgisini verdi.