ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Pazartesi alarmı! Virüs tehdidine dikkat

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Pazartesi alarmı! Virüs tehdidine dikkat

Hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başlarken sağlık kuruluşlarının da özellikle acil servislerinde çocukların ağırlıklı olduğu yoğunluklar gözlemlenmeye başladı. 2 Eylül'de okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfların ders başı yapması aileleri virüs tehdidine karşı tedirgin etmeye başladı. Uzmanlar, bu konuda aileleri uyardı. İşte uzmanından öneriler...

9 Eylül Pazartesi 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başlıyor. Özellikle kalabalık ortamlarda dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar bilhassa ebeveynlerin çocukların temizliğine önem vermeleri gerektiğini, alışkanlıklarını bu yönde geliştirmeleri doğrultusunda hareket etmelerine vurgu yaptı.

TEMİZLİK OKUL ÖNCESİ GELİŞTİRİLMELİ

Tüm dinlerde ve toplumumuzun örf ve adetlerinde büyük öneme sahip temizliğin çocuk yaşta öğretilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar bu tür alışkınlıkların okul öncesi dönemlerde muhakkak geliştirilmesine dikkat çekiyor.

OYUN OYNARCASINA ÖĞRETİLMELİ

Görsel hafızaları daha kuvvetli olan çocuklara bu tür alışkanlıkları oyun, hikaye, resim gibi aktivitelerle öğretmenin daha kolay olacağını dile getiren uzmanlar herşeyden önce asıl büyük sorumluluğun anne ve babada olduğunu da söylüyor. Çocukların ilk alacağı rol modelin anne baba olduğunu kaydeden uzmanlar çocuklara karşı boş vermemeleri gerektiğini vurguluyor.

ÇOCUKLAR 'GİZLİ TAŞIYICI'

Çocukların 'gizli taşıyıcı' olduğunu vurgulayan uzmanlar kişisel bakıma önem verilmesi gerektiğini kaydediyor. Gördükleri her şeyi oyun sanabilen çocuklar, olur olmaz şeylere dokunabilir her yerden mikrop kapabilir. Bunun önüne geçebilmek için özellikle el temizliğinin önemine dikkat edilmeli, daha rahat anlayabilmeleri için masallarla, şarkılarla, öykülerle muhakkak kişisel bağım eğitiminin verilmesi gerekmektedir.

ÇANTALARINDAN ISLAK MENDİLİ EKSİK ETMEYİN

Her birey gibi çocukların da yemek, tuvalet, hayvanlara dokunulduktan önce ve sonra kirli olmasalar bile muhakkak mikrop bulaşmış olabileceğine karşın yıkamaları gerektiğini, yıkama imkanı yoksa çantalarında ebeveynlerince bulundurulacak ıslak mendillerle temizlemeleri gerektiği öğretilmelidir.

AİLELERDE PAZARTESİ ALARMI

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim-öğretim yılıyla birlikte aileleri de büyük telaş sardı. Özellikle yazın son günleri ve kış mevsimine adım adım yaklaşırken bağışıklığı yeni yeni gelişmekte olan çocukların hastalıkları taşıma özelliği aileleri tedirgin etmeye başladı. Son günlerde sağlık kuruluşlarında artan soğuk algınlığı, ishal, kusma, ateş gibi başvurular da ailelerin hem tedirginliğini artırıyor hem de çocuklarda kişisel eğitimin önemini bir kez daha gösteriyor