ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Mevlana 1 bardak içmeden uyumazdı! Spor yapmadan kilo vermek isteyenlere sirkencübin yağları yakıyor ve bir ayda 5-7 kilo vermek mümkün

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Mevlana 1 bardak içmeden uyumazdı! Spor yapmadan kilo vermek isteyenlere sirkencübin yağları yakıyor ve bir ayda 5-7 kilo vermek mümkün

Osmanlı'nın şifa deposu, tıp alimi İbn-i Sina'nın favorisi sirkencübin iksiri ile kilo vererek zayıflayın. Düzenli kullanımda yağların atılımını kolaylaştırıyor ve kilo verdiriyor Sirkengebin şerbeti; Sirkencübîn veya sirkengübîn ismiyle de bilinir. İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği şifalı sirkencübin şerbetinin faydaları nelerdir? Sirkeli bal ne işe yarar? Ballı sirke "sirkengebin" nedir? İşte detaylar...

Mevlana Celaleddin Rumi'nin en sevdiği içecek olarak da bilinen sirkencübin, binbir derde deva oluyor.

Aslında bal-sirke karışımı olan sirkencübin, nefis lezzetinin yanı sıra hastalıklara verdiği şifa ile kilo vermede dillere destan hale geldi.

Farsçada "Encübin" kelimesi bal anlamına gelmektedir. Sirke kelimesi ile birleşen bu kelime, ballı sirke anlamına gelmektedir.

SİRKENCÜBİN ŞERBETİ İÇMENİN YARARLARI

Sirkencübin şerbeti içmek kilo vermede hazımsızlığa iyi geliyor, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.

Antioksidan özelliği sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde vücudun temizlenmesini sağlıyor, bir detoks etkisi ile yağları yakarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

TOKLUK HİSSİ VEREREK KİLO VERDİRİYOR

Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor, bu sayede tokluk hissinin daha uzun süre devam etmesini kilo vermeyi sağlıyor.

Aslında içeriği tıpkı şimdilerde çok popüler olan sirkeli-ballı su ile aynı olduğundan sabahları aç karnına içildiğinde zayıflamaya yardımcı olduğu da biliniyor.

Düzenli tüketildiğinde yüksek tansiyonu dengeler, kalıcı denge sağlar.

Mevlana 1 bardak içmeden uyumazdı! Sirkencübin şerbetinin efsane faydaları...

SİRKENGEBİN ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler:

1 litre su

1 su bardağı elma sirkesi

2-3 yemek kaşığı çiçek balı

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra 1-2 saat bekleyin ve günde 1 bardak tüketiniz.

KARATAY'IN KİTABINDAKİ ELMA SİRKESİ TARİFİ

Ev yapımı sirkenin sağlığa faydasını hepimiz öğrendik. Bu yüzden birçok kişi elma sirkesi tarifi araştırıyor. Peki, Canan Karatay'ın elma sirkesi tarifi hastalıklara karşı silahınız olabilir. Peki, elma sirkesi tarifinde hangi malzemeler var?

Malzemeler

3 kilo sert ve sulu köy elması (Ekşimsi ve doğal olmalı)

3-4 yemek kaşığı bal

Cam kavanoz

ELMA SİRKESİ TARİFİ

Elmaları iyice yıkayın ve kurulayın. Katı meyve sıkacağı ile sıkarak suyunu çıkarın. Elma suyunu cam bir kavanoza alarak(Kavanozun üst kısmında bir karış kadar taşma payı bırakın) içerisine bal ilave edin ve iyice karıştırın.

Daha sonra kavanozun ağzı hava alacak şekilde üzerine tülbent bir bez örtüp kenarlarından bağlayın(sinek, toz girmemesi için) Güneş alan bir pencere varsa cam kenarına yoksa ılık ve loş bir ortama koyun.

İlk haftalarda 2-3 günde bir kavanozun ağzını açıp tahta bir kaşıkla karıştırın ve tekrar tülbentle kapatın.

4-6 hafta kadar zaman geçince sirkenin üzerinde denizanası şeklinde bir maya ve kavanozun ağız kısmında da sirke bakterileri dediğimiz minik kurtçuklar oluşur. Bu, sirke fermantasyonunun başladığının işaretidir.

Sirkeyi 8-10 hafta sonra temiz bir tülbent bezden süzün.

Süzdükten sonra, şişelere boşaltın ve şişelerin ağzını hava almayacak şekilde, sıkıca kapatarak, serin bir yerde muhafaza edin.

CANAN KARATAY'DAN EV YAPIMI SİRKENİN FAYDALARI

Ev sirkesinin önemli olduğunu vurgulayan Karatay, sirkenin faydalarını şöyle sıraladı:

"Ev sirkesinden bahsediyorum. Doğal sirke virüsleri, mikropları, parazitleri, bitleri ve bütün toksinleri öldürür. Vücudu alkali etkisi vardır. Ama ev sirkesi olacak. Yoksa 45-60 günde sirke olmaz. Hanımların biraz beklemesi lazım. Para vermeyin, evde kendi sirkenizi yapın. Daha önceki kitabımda sirke tariflerini anlattım."

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yayınlandığı tarihten önceki bilimsel araştırmalara ya da uzman görüşlerine dayanmaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.