ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Geceleri yaşanan bu hisse dikkat! Elma sirkesi mi? Sarımsak mı? Hangisi varis yakınmalarını azaltmaya yardım ediyor?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Geceleri yaşanan bu hisse dikkat! Elma sirkesi mi? Sarımsak mı? Hangisi varis yakınmalarını azaltmaya yardım ediyor?

Geceleri bacaklarında ağrıları çok olanlar sizde de varis olabilir. Elma sirkesi ve sarımsak bu sorunuzda size yardımcı olabilir. Bol miktarda zencefil, soğan, sarımsak ve ananas tüketip günde iki kez de elma sirkeli masaj yaparsanız varisten kurtulmanız mümkün. Elma sirkesi mi? Sarımsak mı? Hangisi varis yakınmalarını azaltmaya yardım ediyor?

Varis adı verilen ve özellikle bacaklarda görülen bir damar rahatsızlığı olan bu sorun, toplar damarların genişlemesi neticesinde ortaya çıkmaktadır. Kısaca varisin nedenlerinden bahsetmek gerekirse, hamilelik dönemi, genetik yatkınlık, yaşlanma neticesinde damarların eski esnekliğini kaybetmesi, obezite ve şişmanlık, kadınlarda menopoz ve doğum kontrol hapı kullanımı gibi değişik nedenleri sayabiliriz. Ancak varisin nedenleri her ne olursa olsun tedavisi bir hayli güç olmaktadır.

Neyse ki son zamanlarda cerrahi yöntemlerden tutun da lazerle varis tedavisi, radyofrekans skleroterapi gibi tedavi yöntemlerine kadar geniş bir yelpazede varis rahatsızlığı tedavi edilebilmektedir.

Varisin doğal ve bitkisel yöntemlerle tedavisi de çok eskilerden beri bilinen ve etkisi diğer tedaviler kadar iyi netice veren bir alternatif varis tedavisi yoludur. Bitkisel varis tedavileri arasında ise elma sirkesinden faydalanılarak yapılan evde varis tedavisi en etkili yolların başında gelmektedir. Elma sirkesinin cilde, zayıflamaya, saçlardaki kepeğe, sivilcelere karşı etkili ve faydalı olduğu bilinir. Bu bağlamda elma sirkesi varis için de tercih edilebilecek etkiye sahip bir bitkisel iksirdir.

5 HAFTA BOYUNCA UYGULANMALI

Varis tedavisinde elma sirkesi bir pamuklu beze batırılarak varisli bölgeye uygulanarak kullanılmaktadır. Bir bezi elma sirkesine batırıyoruz ve bezi orta halli bir şekilde sıkıyoruz. Daha sonra bu elma sirkeli bez ile varis şikayeti olan vücut kısımları sarılıyor ve yarım saat kadar bu şekilde bekletiliyor. 30 dakikalık sargı süresi sona erdikten sonra sargıyı çıkartarak bacakları veya varisli diğer bölgeleri durulamadan bir süre dinlendiriyoruz. Bacakları vücut hizasından yukarıda tutacak şekilde yukarı doğru dikerek bir müddet dinleniyoruz. Bu uygulamayı günde 2 kez ya da en az 1 kez uygulamalısınız. 5 hafta sonra bacaklardaki varisler belirgin bir biçimde yok olacaktır.

ÖNERİLER

* Uzun süre ayakta durmaktan veya oturmaktan, bacak Bacak üstüne atmaktan, ağır kaldırmaktan kaçının bacaklarınızı gereksiz baskılardan uzak tutun.

* İşinizi oturarak yapmak zorundaysanız belli aralıklarla yürüme molası verin. Bacak kaslarınızı esnetin, ayaklarınızı hareket ettirin. Eğer mümkünse ayaklarınızı yerden yüksek bir objenin üzerinde dinlendirin.

* Eğer ayakta durmak zorundaysanız, ağrılığınızı bacaklarınıza eşit oranda paylaştırın. Baskıyı azaltmak için yürüme molaları verin.

* Bol miktarda meyve, sebze ve balık içeren diyetle beslenin. Diyetinizde yağ ve karbonhidrat oranı düşük olmalı.

* Yiyebildiğiniz kadar böğürtlen ve kiraz yiyin. Hem varis oluşumunu engellerler hem de semptomları hafifletirler.

* Zencefil, soğan, sarımsak, ananas varis için faydalıdır.

* Varisin nedenlerinden biri kabızlıktır. Kabızlığı önlemek ve barsakları temiz tutmak için lif açısından zengin gıdalar tüketilmeli.

* TV seyrederken, kitap okurken bacaklarınız, yukarıda duracak şekilde uzanın.

* Mümkün olduğunca şeker, dondurma, kızartmalar, yer fıstığı, abur cubur, tütün, tuz, alkol, hayvansal protein ve işlenmiş gıdalar tüketilmemeli.

* Düzenli egzersiz yapın. Yürüyüş, yüzme, bisiklet sürmek kan dolaşımını uyarır.

* Dar giysiler giyilmemeli, kan dolaşımını engeller.

* Günde en az bir kere bacaklarınızın kalp seviyesinden yukarıda 20 dakika durmasını sağlayacak şekilde uzanın.

* Varisli damarlar üzerindeki bölgeyi kaşımayın. Yaralara ve kanamaya neden olabilir.

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI ŞUNLARDIR:

Elma sirkesi kan şekeri seviyesini dengelemeye yardım eder.

Kilo vermeye yardımcıdır.

Kolesterolü düşürür.

Kalp sağlığını iyileştirir.

Vücuttaki zararlı bakterileri temizlemeye yardım eder.

Vücudu toksinlerden arındırır.

Akne gibi cilt lekelerini giderebilir.

Bağırsak sağlığına iyi gelir.

EZİLMİŞ SARIMSAĞI ZEYTİNYAĞIYLA KARIŞTIRIN! BACAĞA SÜRÜNCE MOR DAMARLARI YOK EDİYOR

Gerekli malzemeler

- 6 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 3 adet portakal

İlk olarak sarımsağı ezip temiz bir cam kavanoza ekleyin. Ardından 3 portakalı sıkıp suyunu kavanoza ilave edin. Karışıma 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün. Hazırladığınız doğal ilacı kullanmadan önce 12 saat bekletmeniz gerekiyor. Ardından problemli bölgelere sürebilirsiniz.

UYGULANIŞI

Bunu her gece aksatmadan uygulamaya özen göstermeniz gerekiyor. Sonuç alana kadar devam ettiğinizde varislerin kısmen yok olmaya başladığını fark edeceksiniz. Ancak temel tedavilerin yerini tutmayabilir.

Belirtileri hafifletmek için farklı doğal ürünler kullanmayı deneyebilirsiniz. Varis tedavisinde ekinezya, adaçayı, at kestanesi, çoban püskülü, maydanoz suyu kullanabilirsiniz. Varisi tamamen gidermese de azaltabilir.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yayınlandığı tarihten önceki bilimsel araştırmalara ya da uzman görüşlerine dayanmaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.