ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Elma sirkesi nasıl yapılır?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesinin birçok derde deva olduğu bilinmektedir. Elma sirkesi nasıl yapılır? Elma sirkesi faydaları nelerdir? Nasıl içilir? Tarifi nedir? araştırılıyor. Faydaları ise say say bitmez. Evde kolay bir şekilde yapılan elma sirkesinin kolesterole, kansere, diyabete ve cilt rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Evde elma sirkesi nasıl yapılır tarifi haberimizde...

Elma ile mayanın birleşiminden elde edilen elma sirkesi fermantasyon işlemi ile yapılıyor.

Kırmızı elmaların ezilmesi ve sıkılmasının ardından elde edilen elma suyuna maya ekleniyor. Elma suyu ile birleşen maya elma suyundaki şekeri sindirerek birkaç hafta sonrasında alkole dönüştürüyor.

Fermantasyon işleminin ikinci aşamasında ise alkol, elma suyunun içerisindeki doğal bakterileri sirkeye keskin tadını ve kokusunu veren asetik aside dönüşüyor.

ELMA SİRKESİNİ EVDE YAPMAK İSE SANDIĞINIZ KADAR ZOR DEĞİL!

Yalnızca kırmızı elmalara, bala ve suya ihtiyacınız var! Geniş bir cam kavanoza çekirdekleri çıkartılan kırmızı elmalar kabuklarıyla birlikte doldurduktan sonra bal ekleniyor.

Bir tülbent yardımıyla üzeri sarılan kavanozu 1.5-2 ay güneş görmeyen bir alanda bekletilirken ara ara da karıştırılıyor. Bir süre sonra çürüyen elmalar kavanozun üstüne yerleşiyor ve sirke sinekleri beliriyor. Bu sirkenin fermente olduğu anlamına geliyor. Bu aşamada elmaları atılıp süzüldükten sonra biraz daha bal ve tuz ekleniyor.

Bir süre sonra sirkenin üzerinde "sirke anası" denilen maya oluşacak. Tabaka halindeki bu sirke anasının alınmasıyla birlikte elma sirkesi hazır hale geliyor. Bu sirke anası, başka bir sirke yapımında kullanmak üzere de saklanabiliyor.