ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bağırsak parazitlerini yok ediyor! Kıl kurdunun kökünü kurutuyor. Bağırsak parazitlerini yok etmek için bitkisel çözüm

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Bağırsak parazitlerini yok ediyor! Kıl kurdunun kökünü kurutuyor. Bağırsak parazitlerini yok etmek için bitkisel çözüm

Kıl kurdu, çocuklar başta olmak üzere her yaş grubunda görülen en yaygın bağırsak parazitidir. Yumurtaların bulunduğu her yüzeyden rahatlıkla alınabilen kıl kurdu, oral yolla bulaşır. Bağırsak parazitleri ölümcül olmamakla birlikte çok yaygındır. Anüste kaşıntı, ishal, mide bulantısı dışında hiçbir yan etkisi yoktur. Kıl kurdundan nasıl kurtulunur?

Parazitler; vitamin ve mineralleri vücuttan emerek karşılığında negatif toksinler bırakır. Bu parazitler vücudumuzda organizmaların ve organların hasar görmesine yol açar, hatta ölüme bile sürükler.

Hijyenik olduğunu bildiğimiz pek çok üründe dahi parazit bulunabilir ve %100 olarak parazitlerden arındırmak çok zordur. Pek çok çeşidi içinden ilaç olarak kullanılan helvacı kabağıdır. Bildiğimiz kabak çekirdekleri helvacı kabağından çıkar. Tenya denilen bağırsak kurtlarını dökmede tuzsuz kabak çekirdeği harika bir ilaçtır. Hem çok etkin hem de tümüyle zararsızdır. Çocuklara 40 gr. büyüklere 100gr. kabak çekirdeği verildiğinde, tenya ve onun gibi bağırsak parazitlerinden kolayca kurtulmaları sağlanır.

BAĞIRSAK KURTLARININ GÖSTERDİĞİ EMARELER

Bağırsak parazitleri, birçok insan herhangi bir emare olmadan da var olabilir. Bir takım rahatsızlık hissedenlerde görülenleri ise şu şekildedir:

Ateş

Yorgunulk

İshal

Kusma

Alerji

Kuru cilt

Gaz

Kaşınma

Burun kanaması

Karın ağrısı

Mide ağrısı

Dışkıda mukus

Bağırsak kurdu bitkisel tedavi Saraçoğlu tarafından sık sık gündeme gelmiştir. Ortak çarşaf kullanımı, sebze ve meyvelerin temizlenmemesi, hava yoluyla bulaşma ve toplu kullanım alanları bu hastalığı tetikler. Bağırsak kurdundan uzak kalmak için sık sık ellerin yıkanması, çamaşırların değişmesi ve yiyeceklerin özenle yıkanması tavsiye edilir. Aksi takdirde kaşınma ve ishal gibi etkileri meydana gelecektir.

Bağırsak kurdu, kıl kurdu olarak bilinen Tenya adıyla tıbbi şekilde ifade edilen bir tür bağırsak enfeksiyonudur. Tıpta enterobiasis olarak bilinir. Bağırsak kurduna her sene binlerce kişi yakalanabilir. Çünkü bu durumun yaşanması oldukça kolaydır. Hijyene dikkat edilmediğinde ve ortak eşya kullanımı yaygınlaştığında bağırsak kurdu hastalığı yaşanır. Bağırsak kurdu doğal tedavi yöntemleriyle iyileştirilebilen bir durumdur. Bu rahatsızlıktan bir an önce kurtulmak için gerekli tıbbi ve yardımcı bitkisel tedavi yapılmalıdır.

BAĞIRSAK PARAZİTLERİNDEN NASIL KURTULUNUR?

Kabak çekirdeği yağı, bağırsaklar üzerindeki olumlu etkileri sayesinde halk arasında bağırsak kurdu olarak da anılan bağırsak parazitlerine karşı olumlu etkilerde bulunuyor, bağırsakları bu zararlılardan kısa sürede kurtarabiliyor.

Bağırsak parazitleri için eski ama etkili bir yöntemdir.

MALZEMELER

Bir litre Hindistan cevizi suyu

80 kabak çekirdeği

2 yemek kaşığı bal (40 g)

HAZIRLANIŞI

Önce çekirdekleri soyun ve ezin.

Daha sonra Hindistan cevizi suyunu ve balı ekleyip karıştırın

Bağırsak parazitlerinden kurtulmak için aç karnına için.

SARIMSAK

Sarımsak, vücudu enfeksiyona karşı koruyan faydalı bir besindir. Gün içinde mutlaka tüketmeniz önerilir. Bağırsak parazitlerinin yaşandığı durumlarda çiğ sarımsak tüketmeniz size iyi gelebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirip bağırsak kurtlarının yayılmasına engel olabilir.

ZENCEFİL

Vücudu zararlı maddelerden temizleyen bir diğer bitkisel destek zencefildir. Zencefili suya katıp ya da yoğurtla beraber tüketip bağırsak kurtlarından kurtulabilirsiniz. Zencefili gün içinde çeşitli şekillerde almanız sağlığınıza yarar olacaktır. Bağırsak kurtlarını kısa sürede vücuttan atmak için toz ve yaş haliyle tüketebilirsiniz.