ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Okullarda yapay zekâ devrimi

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Okullarda yapay zekâ devrimi

Öğrenciler için öğrenmeye yardımcı olan yapay zekâ destekli araçların Türkiye'deki kullanımı her geçen gün artıyor.

Hızla gelişen teknoloji, hayatın pek çok alanında olduğu gibi eğitime de yön veriyor. Öğrenme yönetim sistemleri, oyunlaştırma, video destekli öğrenme, sanal ve artırılmış gerçeklik, eğitim sisteminin bir parçası haline geliyor. Bu teknolojiler arasında özellikle yapay zekâ sunduğu olanaklarla ön plana çıkıyor. Yapay zekânın eğitimde en yaygın kullanım alanlarından biri sohbet robotları ve çeviri işlemleri.

Türkiye'nin de aralarında olduğu 40 ülkede 1.000'i aşkın İngilizce öğretmeninin katıldığı bir araştırmaya göre, yapay zekâ ve otomasyon araçları İngilizce öğretmenlerinin yarısından fazlası tarafından (%52) aktif şekilde kullanılıyor. Türkiye'nin sonucu ise Avrupa ortalaması olan %41'e çok yakın: %40 seviyesinde.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM İMKANI

Türkiye'de de bu alanda son dönemde önemli çalışmalara imza atılıyor. Örneğin Türkiye'nin yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech, Esınav Merkezi iş birliğiyle Akıllı Sınav eğitim modülünü kullanan öğrencilere, yapay zekânın belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda kişiselleştirilmiş eğitim imkânı sunuluyor.