Milli uydu Türksat 6A hizmete giriyor! Başkan Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete alınacak

9 Temmuz 2024'te fırlatılan ve 28 Aralık'ta nihai yörüngesine ulaşan Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın devreye alınması için Türksat'ın Gölbaşı Yerleşkesi'nde tören düzenlenecek. Türksat 6A, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete alınacak.
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete alınacak. Tören, Türksat'ın Ankara Gölbaşı'ndaki yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türksat 6A'nın hizmete alınmasıyla uydularımızın kapsama alanı 3.5 milyardan 5 milyar kişiye ulaşacak.

15 YIL BOYUNCA HİZMET VERECEK
Türksat'ın hizmet verdiği alan Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'yı kapsayacak şekilde genişleyecek" dedi. Türksat 6A uydusunun Türksat'ın 'yerli ürün üretme' noktasında yaklaşık 20 yıllık çalışmasının bir sonucu olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, 6A'da yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla 84 yerli ekipman kullanıldığını söyledi. Turksat 6A 9 Temmuz'da uzaya fırlatılmış, 23 Ekim'de testleri yapılmış, ilk test yayınına ise 17 Şubat'ta başlamıştı. Uydu 15 yıl boyunca hizmet verecek.

- Popüler Haberler -

Dünyadaki su krizine çözüm bulundu: Işıkla temizlenen su teknolojisi geliyor

TEKNOFEST 2025 Heyecanı Sürüyor: Sanayide Dijitalleşmenin Yeni Rotası

Bayraktar TB3 SİHA'lardan MAM-L ile hedefe tam isabet

DENİZKURDU-2025 Tatbikatı'nda Bayraktar TB3 SİHA'lar boy gösterecek

Bakan Kacır: Türk milletinin öz evlatları, gökyüzüne imzalarını attı

Kültür Bakan Yardımcısı Mumcu'dan Spotify'a tepki: Argo ve şiddeti özendirici içeriklere son!
