ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Geleceğin meslekleri teknoloji sektöründe

Aksam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Geleceğin meslekleri teknoloji sektöründe

Hem uzaktan çalışmak hem de yüksek gelir elde etmek isteyenlerin ilgisini çekecek 10 meslek açıklandı. Dijital işlerin öne çıktığı listede yapay zekâ uzmanı, veri bilimcisi, siber güvenlik uzmanı ve veri analisti yer alıyor.

Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma modelini benimseyen birçok kurum ve kuruluş pandemi sonrasında da bu modeli sürdürmeye devam ediyor. Bazı şirketler hibrit çalışma sistemine geçerken bazılarıysa tamamen uzaktan çalışma modelini benimsedi. Türkiye'nin önde gelen dış kaynak yönetim firması Tempo BPO, iş süreçleri dış kaynak kullanımı (BPO) alanında geleceğin mesleklerini araştırdı. Evden çalışarak yüksek gelir elde etmek isteyenlerin özellikle ilgisini çekecek olan bu alanlarda uzmanlaşmak gelecekte daha da popüler olacağa benziyor.

1.2 MİLYON YILLIK GELİR

İşte Tempo BPO'nun yaptığı araştırmaya göre, BPO alanında gelecek vaat eden ve yüksek gelir elde edilebilecek en popüler 10 meslek:

■ Yapay zekâ (AI) uzmanı: Yapay zekâ uygulamalarının geliştirilmesi, Chatbot'ların programlanması ve süreçlerin otomasyonu konusunda uzmanlaşan yapay zekâ (AI) uzmanları, BPO sektöründe en yüksek gelir elde eden profesyoneller arasında yer alıyor. Ortalama yıllık gelirleri 700 bin TL ile 1.2 milyon TL arasında değişiyor.

■ Veri bilimcisi: Büyük veri analizi ve öngörü modelleri oluşturma konularında uzmanlaşmış veri bilimciler, müşterilerimizin stratejik kararlar almasına yardımcı olarak yüksek kazanç sağlıyorlar. Ortalama yıllık gelirleri ise 550 bin TL 900 bin TL arasında.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Kuzey Makedonya'ya resmi ziyaret

MÜŞTERİ HER ZAMAN KRAL

■ İnsan kaynakları (İK) danışmanı: Evden çalışan İK danışmanları, ortalama yıllık geliri 380 bin TL ile 700 bin TL arasında değişebiliyor.

■ e-ticaret uzmanı: E-ticaret operasyonlarını yöneten ve satış stratejileri geliştiren e-ticaret uzmanlarının ortalama yıllık gelirleri 300 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

■ Proje yöneticisi: Proje yönetimi konusunda uzmanlaşmış profesyoneller 700 bin TL ile 1 milyon TL ortalama yıllık gelire sahip olabilirler.

■ Müşteri hizmetleri temsilcisi: Evden çalışma imkânı da sunan MT'lerin ortalama yıllık gelirleri 250 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

Beklenen açıklama geldi! İşte Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi

SİBER GÜVENLİK İHTİYACI YÜKSEK

■ Siber güvenlik uzmanı: Dijital dünyada güvenliği sağlamak için çalışan siber güvenlik uzmanları, veri koruma ve siber saldırılara karşı alınan önlemlerde kritik bir rol oynuyor ve yüksek maaş kazanabiliyorlar. Ortalama yıllık gelirleri 450 bin TL ila 1 milyon TL arasında değişkenlik gösteriyor.

■ Veri analisti: Veri analistleri, büyük veri kümelerini analiz ederek iş süreçlerini optimize eden raporlar ve öngörüler sunarak, müşterilerimizin iş performansını artırıyorlar. Veri analistlerinin ortalama yıllık gelirleri 420 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

■ Dijital pazarlama uzmanı: Dijital pazarlama stratejileri geliştiren ve uygulayan dijital pazarlama uzmanları, markaların online varlığını güçlendirerek yıllık ortalama 380 bin TL ile 700 bin TL arasında gelir elde edebiliyorlar.

Kendi ülkesini uyardı: Türkiye'nin BRICS üyeliğine karşı çıkmamız çıkarlarımıza aykırı