ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

RAMS Başakşehir EMS Yapı Sivasspor'u 1-0 yendi

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
RAMS Başakşehir EMS Yapı Sivasspor'u 1-0 yendi

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında RAMS Başakşehir, konuk olduğu EMS Yapı Sivasspor'u 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasındaki EMS Yapı Sivasspor-RAMS Başakşehir karşılaşması BG Grup 4 Eylül Stadı'nda gerçekleşti.

İlk yarı

18. dakikada sol kanattan Dubois'nın ortasında top Deniz Türüç'ün önünde kaldı. Deniz'in sert şutunu kaleci Nikolic kurtardı.

29. dakikada Dubois'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Duarte topu arka direğe aşırdı. Davidson önünde kalan topu ağlara gönderdi. 0-1

45+1. dakikada Turgunboev'in sol kanattan ortası sonrası Koita'nın sert vuruşunda top ağlara gitti. VAR kontrolü sonrası gol, faul gerekçesiyle iptal edildi.

45+2. dakikada hakem Bahattin Şimşek, RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan'a kırmızı kart gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını RAMS Başakşehir 1-0 önde tamamladı.

İlk yarının bitiş düdüğü sonrası hakem Bahattin Şimşek ile tartışan EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'da kırmızı kart gördü.

İkinci yarı

62. dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanattan ortasına Davidson'un kafa vuruşunda top kale direğinin üzerinden auta gitti.

63. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Davidson'nun sert vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Nikolic'de kaldı.

72. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu Deniz Türüş kullandı. Deniz Türüş'ün sert şutunu kaleci Nikolic güçlükle kurtardı.

87. dakikada Uğur Çiftçi'nin sol kanattan kullandığı kornerde, Koita'nın kafa vuruşu sonrası kaleci Muhammed Şengezer meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Karşılaşmayı RAMS Başakşehir 1-0 kazandı.

"İlk yarı duran toptan golü bulduk ve ikinci yarı bizim için daha rahat geçti"

RAMS Başakşehir'in yardımcı antrenör Mustafa Keçeli, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Teknik direktör Çağdaş Atan'ın kırmızı kart görmesi nedeniyle maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan isim olan Keçeli, müsabakaya iyi başladıklarını belirtti.

Set hücumlarında Sivasspor'un çok fazla gol yediğini bildiklerini ve oyun sistemini ona göre kurduklarını dile getiren Keçeli, "Oyuna iyi başladık, pozisyonlarımız da var. Daha sonra plan biraz erken tutmaya başladı. İlk yarı duran toptan golü bulduk ve ikinci yarı bizim için daha rahat geçti." dedi.

Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Keçeli, şunları kaydetti:

"Mutluyuz çünkü Avrupa kupalarına katılma hedefimiz var. Şimdi UEFA Avrupa Konferans Ligi bizim için garanti oldu. Ancak daha büyük bir hedefimiz var. Haftaya oynayacağımız Trabzonspor maçını kazanıp UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak istiyoruz. Geldiğimiz süreç çok sancılıydı, zor bir dönem geçirdik. Geldiğimizde çok zor maçlar oynadık. Oyuncular inandı, oyunumuza ikna oldular, iyi mücadele verdiler ve hedeflediğimiz Avrupa kupalarına kaldık."

"Neresinden bakarsanız bakın bu akşam tamamen bir facia"

EMS Yapı Sivasspor'un Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl, karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek'e tepki gösterdi.

Karagöl, maçın ardından stadyum çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu akşam Türk futbolunun ve hakemlerinin ne olduğunu bilmek, duymak, görmek isteyenlerin bu maçı izlemeleri gerektiğini belirtti.

Karşılaşmanın ilk yarısında hakemin verdiği kararların tamamen taraflı olduğunu savunan Karagöl, Rey Manaj'a yapılan pozisyonun kırmızı kart olduğunu öne sürdü.

Karagöl, auta çıkan toptan gol yediklerini savunarak, "Attığımız nizami golün iptali ve oyuncumuza verilen kırmızı kart. İkinci yarıda yine Rey Manaj'a yapılan bir pozisyonda penaltının verilmemesi. Oyun içerisindeki bütün ikili mücadelelerde rakip tarafına verilen kararlar, neresinden bakarsanız bakın bu akşam tamamen bir facia." dedi.

"Bizi susturamazsınız"

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna çağrıda bulunan Karagöl, şunları kaydetti:

"Bu maçtan sonra bu hakeme vereceğiniz puanları göreceğiz. Bu hakemle ilgili nasıl kararlar vereceksiniz onları da göreceğiz. Bu hakem ilk yarıda bizi Fenerbahçe maçında da katleden hakemdi. O maçtan sonrada çıktık konuştuk, bize cezayı verdiniz ama bizi susturamazsınız. Sivasspor'un hakkını hiçbir zaman hiçbir yerde yedirmeyiz. Bu işi ya doğru ve layıkıyla yapsınlar, ya da bıraksın yapmasınlar. VAR hakemleri sizin de isimleriniz belli, sizin de her maçta yaptıklarınız belli. Ligin ilk yarısındaki Başakşehir maçında da benzer kararlarla maçı döndürdünüz ve gerekli 3 puanı gerekli yerlere aldırdınız. Yeter bizimle uğraşmayın, bizimle uğraşan sonunda cezasını Allah tarafından görür. Bu işte hak var."

"Böyle rezillik olmaz"

Karagöl, hakemlerin her takıma eşit ve adil davranması gerektiğini vurgulayarak, "Böyle rezillik olmaz, bu adamlar maçtan sonra nasıl evine gidip rahat uyuyor." diye konuştu.

Türk futbolunun kaybettiğini dile getiren Karagöl, yabancı VAR hakemlerin geldiğini ve Türk hakemlerin kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini ifade etti.

Bu konuşmasından dolayı kendisine ceza verilmemesi gerektiğini belirten Karagöl, ceza verilmesi gereken kurumların cezalandırılmasını istedi.

"Adil olun gördüğünüzü çalın"

Bu yıl Türk futbolunda rezillikler yaşandığını savunan Karagöl, şunları söyledi:

"Bunun da sorumluları belli. Adil olun gördüğünüzü çalın, korkmayın, başka hesaplar içerisinde olmayın. Burası Anadolu'nun göbeği, Sivasspor ile kimse oynamasın. Türk futbolunun ve Türk hakemliğinin bu sene içerisinde bulunduğu durum belli. Neyin bağlantısını kuralım, rezilliklerin hepsi ortada. Futboldan anlayan birisi şu maçı 90 dakika seyretsin benim yaptığım yorumların 100 kat fazlasını yapar. Herkes işini yapacak, hakemsen hakemliğini yapacaksın. Sarı forma giymeyeceksin, başka forma giyeceksin. Bizi maçtan düşürmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve 10 kişi ile ikinci yarıda aslanlar gibi mücadele ettik. Kimin ne hesabı var bizi ilgilendirmiyor, bizi kulübümüzün içerisinde bulunduğu durum ilgilendiriyor. Biz öyle sesi kısık 'yeter' diye bağırmayız. Bizle ilgili karar verirken 10 kere değil, 100 kere düşünecekler. Vicdanlarını nerede bırakıp geliyorlar."

Karagöl, maçların yabancı hakemler tarafından yönetilmesine karşı olmadıklarını dile getirerek, "Türk futbolunun ve Türk hakemlerin halini görüyorsunuz. Bir maç bu kadar katledilemez. Türk futbolu nasıl gelişecek, seyrettiğiniz hangi maçtan zevk alıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Sonuna kadar mücadelemizi yaptık"

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un karşılaşmada gördüğü kırmızı kart nedeniyle maçın ardından stadyumda düzenlenen basın toplantısına katılan yardımcı antrenör Tansu Yaan, hafta boyunca rakiplerinin sistemi üzerine odaklandıklarını belirtti.

Başakşehir'in sistemini çözdüklerini, 10 kişiyle de mücadeleyi son dakikaya kadar devam ettirdiklerini anlatan Yaan, "Aut olan bir pozisyonda korner veriliyor, o da dönüp gol oluyor. Rey Manaj'ın penaltı pozisyonu var, verilmiyor. İlk yarıda yine Manaj'ın bir pozisyonu var, stoper tutup boynundan indiriyor, ne hikmetse faul verilmiyor. Çünkü verilse büyük ihtimal kart verilecek." dedi.

Yaan, oyunun genelinde rakipleriyle başa baş mücadele ettiklerini dile getirerek, "Hem bütçe hem de kalite anlamında iyi bir takımla mücadele edeceğimizi biliyorduk. Sonuna kadar mücadelemizi yaptık. Söylenecek fazla bir şey yok. Başakşehir'i tebrik ediyor, Avrupa kupalarına giderlerse de başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Maç içerisinde yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunan Yaan, şunları kaydetti:

"Oyuncularımız gerçekten kıran kırana mücadele ettiler. Dostane bir maç oldu. Oyun dışında da dostane olmasını isterdik. Özellikle Çağdaş (Atan) hocamızın hiç tasvip etmediğimiz bir olayı oldu. Sporcumuzla mücadele ediyorsun, kırmızı kart görmesine neden oluyorsun. Buna gerek yok. Çağdaş hocayı uzun yıllardır tanıyorum. Beyefendi olduğuna inanıyorum. Ancak hocam bizi bir oyuncu eksik oynatıyorsun, ondan sonra da 3 puan gidiyor. Burada insanlar ekmek parası kazanıyor. Bunun vebalini ödeyecek."

"Hakemlerimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor"

Karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek hakkında eleştiride bulunan Yaan, "Hakemlerimiz gerçekten çok sıkıntılılar. Onları da biliyoruz ve anlıyoruz. Kötü niyetli olduklarına inanmıyoruz, hepimiz insanız. Sevgiyle, saygıyla maça başlayıp, sevgi ve saygıyla maçı bitiriyoruz." şeklinde konuştu.

Yaan, müsabaka esnasında herkesin zaman zaman hiddetli davranışlarının olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu maç küme düşme mücadelesinde olan bir takımın maçı olsa, bu tür hatalarla biz küme düşsek yada Başakşehir küme düşse. Hakem arkadaşlarımızın biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz. Canımız yanıyor. Sonuç ne olursa olsun, bir yılın sonuna geliyoruz ve emek veriyoruz. Biraz emeğe saygı gösterin, biraz gördüklerinizi çalın. AVAR devreye giriyor, orada penaltıda niye girmiyorsunuz. Sarı kart ve aut olayında niye devreye girmiyorsunuz. Sonra da golümüz iptal oluyor, penaltımız verilmiyor. Auttan bir gol yiyoruz ve sonuçta 3 puan gitti."

Bülent Uygun ve İbrahim Akdağ'ın kırmızı kart görmesi

İbrahim Akdağ'ın kırmızı kart görmesinin ardından oyun sisteminde de değişikliğe gittiklerini anlatan Yaan, risk alarak gol attıklarını ama sayılmadığını ifade etti.

Yaan, kırmızı kart gören İbrahim Akdağ'ın rakip takım teknik direktörü Çağdaş Atan ile girdiği diyalogda, her ikisinin de hatalı olduğunu söyledi.

Teknik direktör Bülent Uygun'un gördüğü kırmızı kartın haksız olduğunu savunan Yaan, Uygun'un hakemlere hakaret etmediğini sözlerine ekledi.