ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İmzalar atıldı: Mourinho Fenerbahçe'de!

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
İmzalar atıldı: Mourinho Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho için kulüp stadyumunda imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Mourinho, "Şu dakikadan itibaren sizin hayalleriniz, benim hayallerimdir" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Jose Mourinho'ya kavuştu. Sarı-lacivertlilerin anlaşma sağladığı Mourinho, İstanbul'a geldi.

Cumartesi akşamı Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında Wembley'de oynanan maçta Ali Koç, Acun Ilıcalı ve Mario Branco ile bir araya gelen 61 yaşındaki teknik adam, saat 14.00 sularında İstanbul'a indi.

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Fenerbahçe, Jose Mourinho için imza töreni düzenlendi. Mourinho'nun imza törenine yoğun bir katılım sağlandı.

"ŞU DAKİKADAN İTİBAREN SİZİN HAYALLERİNİZ, BENİM HAYALLERİM"

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, ilk sözlerini söyledi. Portekizli dünyaca ünlü teknik adam, "Fenerbahçe ile adımın anıldığı ilk andan beri hissediyorum. Normalde bir teknik adam elde attığı büyük zaferden sonra sevgiyi görür. Ben öncesinden bu sevgiyi hissediyorum. Bu büyük bir sorumluluk ve size söz veriyorum, ben de sizin ailenize bağlı olacağım. Bu forma benim derime işleyecek" dedi.

"SİZİN HAYALLERİNİZ BENİM HAYALLERİMDİR"

Teknik direktör Jose Mourinho sözlerini noktalarken, "Şu dakikadan itibaren sizin hayalleriniz, benim hayallerimdir" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE FORMASI BİR PARÇAM"

"Fenerbahçe forması artık bedenimin bir parçası. Ali Koç'u tanıdığım günden buraya, sizler için burada olmayı çok istedim. Sizin bu tutkunuz için burada olmayı gerçekten çok istedim. Türk futbolu, Süper Lig için çalışmak ve burayı geliştirmek istedim. Ama en önemlisi ne Türk futbolunu geliştirmek ne de ligi. Asıl önemli olan şey Fenerbahçe."

YARIN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞACAK

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun yarın bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada "Teknik direktörümüz Jose Mourinho yarın (3 Haziran 2024) saat 14.00'te 1907 tribünününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak." ifadelerine yer verildi.

JOSE MOURINHO KİMDİR?

José Mourinho, 26 Ocak 1963'te Setúbal, Portekiz'de dünyaya gelmiştir. Portekizli bir teknik direktör ve eski profesyonel futbolcu olan Mourinho, İngiliz medyası tarafından "The Special One" olarak adlandırılmaktadır.

Mourinho, gelmiş geçmiş en donanımlı teknik direktörlerden biridir ve tüm zamanların en başarılı teknik direktörleri arasında kabul edilmektedir. Mourinho, orta saha oyuncusu olarak Portekiz liglerinde oynadı. 24 yaşında futbol kariyerini sonlandırdı ve önce Sporting ve Porto'da Sir Bobby Robson'ın tercümanlığını yaptı, ardından da hem Robson hem de halefi Louis van Gaal yönetimindeki Barcelona'da yardımcı antrenör olarak çalıştı.

Mourinho, Porto'nun teknik direktörü olarak ilk görevini üstlendi ve kulübü Portekiz Ligi, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdı. Bu başarılardan sonra Chelsea'ye transfer olan Mourinho, Premier Lig'de iki şampiyonluk kazandı. Mourinho daha sonra Inter'e giderek Serie A'da 2 şampiyonluk kazandı ve 2010 yılında Şampiyonlar Ligi'ni bir kez daha kazandı.

Real Madrid'i çalıştırdıktan sonra Chelsea'ye geri döndü ve bir Premier Lig şampiyonluğu daha kazandı. Manchester United'ı çalıştırdıktan sonra Tottenham Hotspur'a gitti. Son olarak Roma'da görev yapan Mourinho, İtalyan ekibiyle UEFA Konferans Ligi'ni kazandı.