ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Hüseyin Memioğlu: Altın madalya kazanmak için elimden geleni yapacağım

DHA - | Son Güncelleme Tarihi:
Hüseyin Memioğlu: Altın madalya kazanmak için elimden geleni yapacağım

Milli güreşçi Hüseyin Memioğlu, zorlu parkurlarda altın madalya almak için çalışıyor.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Hırvatistan'da yapılacak olan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'na hazırlanan milli güreşçi Hüseyin Memioğlu, Sapanca Gölü'nü yüzerek geçme, bisiklet, koşu ve tırmanış parkurundan oluşan zorlu parkuru 7 saat 45 dakikada tamamladı. Minder ve kuvvet çalışmalarına devam ettiğini belirten Memioğlu, "Kalan süreci en iyi şekilde değerlendirip Türkiye'mize ve Sapanca'mıza inşallah Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Türk Telekom 'TahtApp' ile az gören çocukların eğitimine destek olmaya devam ediyor

Milli güreşçi Hüseyin Memioğlu, Ekim ayında Hırvatistan'da yapılacak olan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'na Sakarya'nın Sapanca ilçesinde hazırlanıyor. 2002 yılında Fransız rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi, ikinci kez dünya şampiyonu olabilmek için antrenmanlarını sürdürüyor. Milli güreşçi minderdeki taktik antrenmanlarının yanı sıra kuvvet antrenmanlarını da zorlu parkurlarda yapıyor. Memioğlu, geçtiğimiz Haziran ayında Sapanca Gölü'nü 11 bin 876 metre yüzüp, 4 saat 16 dakikada gölü karşıdan karşıya geçti. İkinci kez Sapanca Gölü'nü yüzerek geçen Memioğlu, daha sonra Kocaeli'nin Kartepe ilçesi üzerinden Sapanca'nın Memnuniye Mahallesi'ne kadar 29 kilometrelik mesafeyi bisiklet ile 1 saat 46 dakikada tamamladı. Bisikletini Memnuniye Mahallesi'nde bıraktıktan sonra tırmanış ve dağ koşusu ile 10 bin 750 metre mesafede olan Soğucak Yaylası'na kadar koşan Memioğlu, bu parkuru da 1 saat 46 dakikada tamamladı.

Bir kez daha tarihe geçti! Ronaldo 900 gole ulaşan ilk futbolcu oldu

Hem minderde hem de kuvvet antrenmanlarıyla şampiyonaya hazırlandığını belirten Memioğlu, "Tam bir triatlon etabı oldu. İnşallah bunu biz başlangıç olarak yapmış oluruz ve ileride Sapanca'mızda bu yarışları da görmek isteriz. Triatlon etabına başladık ve bitirdik. Ancak enteresan durumlarda yaşadık. Sonuçta triatlon yarışçısı ve sporcusu değiliz. Farklı antrenmanlar yapıyoruz ve bunu başarabilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bunu başarmamın sebebi iyi konsantre, iyi motivasyon ve inanmaktı. Sonuçta bu triatlon sporunu yapmadığımızdan kas guruplarımız bu spora göre çalışmıyor ve çok zorlandığımız bir parkurdu. Bunu yaparken gerçekten vücudumla savaştım. Parkurda yanımda olanlar bırakmam için beni çok zorladılar. Ama asla bırakmadım kendimi onara onara bitişe ulaştım" diye konuştu.

Sivas'ta korkunç kaza: 1 ölü 2 yaralı

Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade eden Memioğlu, "Kalan süreci en iyi şekilde değerlendirip Türkiye'mize ve Sapanca'mıza inşallah Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Beni takip eden herkese çok teşekkür ederim" dedi.