ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Diyette bilim keşfi: Her şeyi yiyerek kilo vermek mümkün

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Diyette bilim keşfi: Her şeyi yiyerek kilo vermek mümkün

Her şeyi yiyerek kilo verme fikri tuhaf gelebilir ama bunun mümkün olduğunu bilim insanları araştırmalarıyla kanıtladı. Kalorilerle mücadele ettiğimiz diyet listeleriyle bazen kilo verilmiyor. Fakat bilim insanları buna yeni bir çözüm getirdi. İşte diyet yapmadan kilo vermenin sırrı…

Diyet yapmadan kilo vermek herkesin aradığı bir çözüm. Fakat bunun birçok kişi de mümkün olmadığına şahit oluyoruz. Kilo vermekle ilgili bu çabalar bilim insanlarının araştırmalarına konu oldu.

DİYET YAPMADAN KİLO VERMENİN SIRRI

Bilim insanları her şeyi yiyip kilo vermenin yolunu keşfetti. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, diyet yapmadan daha fazla kalori yakılmasına olanak sağlayacak bir yol keşfedildi.

Nottingham Trent Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, PHD2 geninin kahverengi yağ dokusundan çıkarılmasının, vücut metabolizmasının hızlanmasına neden olduğunu ortaya koydu.

Araştırma sonuçları, geni olmayan farelerin, önemli ölçüde daha fazla yemelerine rağmen, PHD2 genine sahip olanlara göre yüzde 60 daha fazla kalori yaktığını gösterdi.

Dr. Zoi Michailidou, bulguların obezite, tip 2 diyabet ve aşırı kiloyla ilişkili diğer hastalıkların tedavisinde yeni yolların önünü açabileceğini söyledi.

PHD2 geni, kişiyi soğuk havalarda sıcak tutan bir doku türü olan kahverengi yağın düzenlenmesinde kilit rol oynuyor.