ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Türkiye ve Azerbaycan bayrağı omuz omuza uzayda olacak!

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Türkiye ve Azerbaycan bayrağı omuz omuza uzayda olacak!

Türkiye'nin uzay çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever 8 Haziran'da uzaya gidecek. Atasever o yolculukta 7 ayrı deney gerçekleştirecek. Cihangir Atasever göğsünde Türk ve Azerbaycan bayrağı taşıyacak.

Atasever, 8 Haziran'da yapılacak "Türk Uzay Bilim Misyonu Yörünge Altı Araştırma Uçuşu"nun, Nisan 2023'te ABD'nin Houston şehrinde başlayan ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) uzanacak Ax-3 görevinin parçası olarak kurgulanan bir eğitim adımı olduğunu söyledi. Atasever, bunun "herhangi bir ek maliyet doğurmadan" icra edecekleri bir uzay uçuşu niteliği taşıdığını vurguladı.

7 FARKLI DENEY GERÇEKLEŞTİRECEK

Tuva Cihangir Atasever uzayda 1,5 saatlik yörünge altı uçuşu yapacak. 7 ayrı deney ile bilim dünyasına katkı sağlayacak. O deneylerden biri dünyada ilk kez gerçekleşecek olan "İnsülin kalemi testi". Bu test ile insülin dozlarının mikro yerçekimi ortamdaki etkisine bakılacak.

UZAYDA TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAYRAKLARI

Atasever uzaya Türk bayrağının yanı sıra Azerbaycan bayrağını da götürecek. Atasever, "Uçuşta Azerbaycan bayrağı da Türk bayrağının hemen yanında göğsümün üzerinde yer alacak. Nasıl yeryüzünde bu iki ülkenin bayrakları yan yanaysa bu iki millet omuz omuzaysa uzay yolculuğum esnasında da yine yan yana olacaklar." dedi.