ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Siyasette yeni bir süreç mi başlıyor? Canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler: Yapılan yanlıştan ders çıkarmak gerekiyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Siyasette yeni bir süreç mi başlıyor? Canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler: Yapılan yanlıştan ders çıkarmak gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, DEM Parti'ye ittifak kurma mesajı verdi. Her iki lider de elbette siyasi rekabetten çekinmiyor. Mesele zaten proje tartışması değil. Asıl mesele iç cepheyi güçlendirmek. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Yeliz Albayrak, "Yapılan yanlıştan ders çıkartılması şu anda kesinlikle şart" dedi. Peki gerçekten bir kader ittifakı mümkün mü? Siyasette yeni bir süreç mi başlıyor? DEM Parti ne karar verecek? İşte canlı yayında çok konuşulacak değerlendirmeler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, hem DEM'in hem de CHP'nin yürüdüğü yolun çıkmaz sokak olduğunu göstermeye çalışıyor. İki siyasi lider de siyasi rekabetten çekinmiyor. Ancak ne Siyonizm planlarından vazgeçti ne de tehdit tamamen ortadan kalktı. Peki gerçekten bir kader ittifakı mümkün mü? Siyasette yeni bir süreç mi başlıyor? DEM Parti ne karar verecek? İşte ayrıntılar...

İÇ CEPHEYİ GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR

Türkiye'de bombalar patlamadığı için, teröristler yol kesip, köy basıp katliam yapamadığı için kimileri unutmuş olsa da halen sınır ötesinde şehit veriyoruz. İşte bu süreçte başarının yolu iç cepheyi güçlendirmekten geçiyor.

'YAPILAN YANLIŞTAN DERS ÇIKARMAK GEREKİYOR'

İst. Aydın Üni. Öğr. Görevlisi Yeliz Albayrak, Gazeteci Murat Çiçek moderatörlüğünde yayınlanan "Açık Görüş" programına konuk oldu. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Yeliz Albayrak, iktidarın DEM Parti ve CHP çağrılarına ilişkin, "Yeni bir döneme girilmesi kesinlikle gerekiyor. Çünkü dış politikada ve sınırlarımızın çok yakınında yangın var. Kendi içimizde sorunlarımız olabilir, yanlışlar yapılmış olabilir. Yapılan yanlıştan ders çıkartılması şu anda kesinlikle şart." değerlendirmelerinde bulundu.

'BAHÇELİ'NİN UZATTIĞI ELİ FARKLI YÖNE ÇEKMEK GEREKMİYOR'

İst. Aydın Üni. Öğr. Görevlisi Yeliz Albayrak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tokalaşmasına ilişkin, "Türkiye olarak yeni bir eşiğe girdik. Böyle bir uzlaşmaya ihtiyacımız var. Tabi ki meclisteki partiler, farklı görüşleri temsil etmek için ve verilen oylar sayesinde oradalar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin uzattığı eli farklı bir yöne çekmek gerekmiyor." yorumlarında bulundu.

'SİYASİ KUTUPLAŞMAYI ELEŞTİRENLER BİR ARAYA GELMEYİ DE ELEŞTİRİYOR'

İktidarın DEM Parti çağrıları için değerlendirmelerde bulunan Yeliz Albayrak, "Yıllardır kutuplaştırıldık ve kutuplaştık diye eleştirilerde bulunmuştu. Şimdi bir istişare ortamı yapılıyor. Makul bir zeminde bir araya gelelim dediklerinde neden eleştiriliyor? Kutuplaşmayı eleştirilenler bir araya gelme çabasını da eleştiriyor. Peki ya neden eleştiriyorlar?" dedi.

'YENİ BİR DÖNEME GİRİLMESİ KESİNLİKLE ŞART'

Albayrak, "Yeni bir döneme girilmesi kesinlikle gerekiyor. Çünkü dış politikada ve sınırlarımızın çok yakınında yangın var. ABD'de böyle bir tehlike görmek mümkün mü? Ya da böyle bir durumda ABD ne yapardı? Kendi içimizde sorunlarımız olabilir, yanlışlar yapılmış olabilir. Ama yeni bir revizyon süreci, işlenmeyen bir şey varsa bunun yerine işlenenin getirilmesi ve yapılan yanlıştan ders çıkartılması şu anda kesinlikle şart." dedi.