ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Merih Demiral'ı PKK'lı Naki'yle bir tuttu! Özgür Özel'in skandal benzetmesine AK Parti'den tepki

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Merih Demiral'ı PKK'lı Naki'yle bir tuttu! Özgür Özel'in skandal benzetmesine AK Parti'den tepki

Özgür Özel, UEFA tarafından 'Bozkurt' işareti yaptığı gerekçesiyle hakkında disiplin soruşturması açılan milli futbolcumuz Merih Demiral'i zafer işaretiyle PKK propagandası yapan Deniz Naki'yi bir tuttu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaptığı "Bozkurt" işareti nedeniyle UEFA tarafından hakkında soruşturma açılan milli futbolcumuz Merih Demiral'ı terör örgütü PKK propagandası nedeniyle futboldan men edilen, Amedspor'un eski futbolcusu Deniz Naki'yl e bir tuttu.

UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmadıklarını dile getiren Özel, "Ama bundan birkaç yıl önce bir genç sporcumuz bu sefer zafer işareti yapınca, bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'e AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "CHP Genel Başkanı, Merih Demiral'ın gol sevincini amasız, fakatsız savunamadığı gibi topluma sunduğu "Ama" bir terör propagandası örneği. Polis karakoluna saldıran teröristleri "Dersim'in yiğitleri" olarak niteleyen bir terör sempatizanı ile ay yıldızlı bayrağı gururla temsil edip manşetlere taşıyan bir memleket evladını bir tutmak, öz vatanına yabancılaşmaktır. Söz konusu bizi biz yapan değerler olduğunda bari ya dik duruş sergileyin ya da bırakın kaz yansın, çevirmekle uğraşıp madara olmayın" dedi.