ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Özgür Özel yine şiddetten besleniyor! CHP'nin derdi LGBT lobisinin istekleri

ANALİZ HABER - | Son Güncelleme Tarihi:
Özgür Özel yine şiddetten besleniyor! CHP'nin derdi LGBT lobisinin istekleri

CHP'de isimler değişiyor ama siyaset anlayışı değişmiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son dönemde daha görünür hale gelen kadına yönelik şiddet olayları üstünden hükümeti yerden yere vurdu. LGBT lobisinin ısrarla öne sürdüğü "İstanbul Sözleşmesi"ne dönülmesini istedi. Peki, Özel'in söyledikleri ne kadar gerçek? CHP'nin çok özendiği Batı ile Türkiye'yi suç ve suçla mücadele konusunda bir kıyaslayalım istedik. İşte detaylar...

Narin cinayeti, Sıla bebeğin taciz edilmesi, Fatih'teki korkunç olay, Beyoğlu'nda sokak ortasında taciz vakası... Özellikle sosyal medya etkisi, güvenlik kamerası, cep telefonu kayıtları ile vatandaş haberciliği şiddeti daha görünür hale getirdi. Bir kez daha Türkiye'de yaşanmaz algısını pekiştirmek için kampanyalar başlatıldı. Peki böyle mi elbette değil.

DENETİMLİ SERBESTLİK TARTIŞMASI

Cinayet işleyip de elini kolunu sallayarak giden kimse yok. Ancak özellikle, hırsızlık, darp, sarkıntılık, tehdit gibi 4 yıla kadar hapis cezası gerektiren suçlarla ilgili kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğu da ortada.

HÜKÛMET ZATEN DURUMUN FARKINDA

Zira 4 yıla kadar hapis cezalarında denetimli serbestlik uygulanması "suçlular serbest bırakılıyor, yargılanmıyor" algısına sebep oluyor. Zaten hükümette de bu durumun farkında. Yeni yargı paketi bu yönde hazırlanıyor. Peki CHP'nin derdi gerçekten şiddetin önüne geçmek mi? Yoksa LGBT lobisinin sözcülüğünü mü yapıyorlar?

CHP'NİN DERDİ LGBT LOBİSİ

Oysa Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin tek bir sebebi vardı. O da LGBT dayatması, eşcinselliğin özendirilmesi riskiydi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'yi yerden yere vuruyor. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl önce kadının korunması konusunda pek çok düzenlemeye imza attı.

ÖZGÜR ÖZEL İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ İSTEDİ

Üstelik CHP Lideri Özel'in örnek aldığı batı ülkelerine göre Türkiye suç ve suçluyla mücadelede çok daha iyi durumda. Örneğin tecavüz vakalarında Türkiye 99'uncu sırada yer alıyor. Oysa İsveç yüz bin kişide 65 tecavüz vakası ile altıncı sırada, Belçika, ABD, İzlanda, Norveç, Finlandiya ve Almanya da keza listede üst sıralarda yer alıyor.

AVRUPA ÜLKELERİNDE DURUM ÇOK KÖTÜ

Türkiye'yi uyuşturucu merkezi gibi göstermeye çalışanlar yapılan operasyonları, rekor yakalama oranlarını görmezden geliyor. İsveç, İngiltere, Finlandiya, İrlanda, Norveç, Danimarka, Estonya, Slovenya ve Avusturya uyuşturucudan ölüm listesinde Türkiye'nin üstünde yer alıyor. Türkiye'de uyuşturucudan ölüm oranı bir milyon kişide 12 kişi.

MESELE OY DEVŞİRMEK DEĞİL ÇÖZÜM

Elbette tüm bu istatistikler yaşanan sorunların üstünün örtülmesi ya da görmezden gelinmesi anlamına gelmiyor. Tüm dünya benzer sorunlara çözüm arayışında, Türkiye de öyle. İnternette kısa bir gezintiyle tüm bu gerçekleri görmek mümkün. Mesele acılar üzerinden siyaset devşirmek, oy peşinde koşmak, karalama haberciliği yapmak değil, sorunlara gerçek çözümler önermek olmalı. Milletin muhalefetten beklentisi bu.