ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

New York'ta Türkevi neden hedefte? Türkiye karşıtı plan ne? İşte çok konuşulacak analiz

ANALİZ HABER - | Son Güncelleme Tarihi:
New York'ta Türkevi neden hedefte? Türkiye karşıtı plan ne? İşte çok konuşulacak analiz

Birleşmiş Milletler binasının hemen karşısındaki Türkevi kısa sürede önemli bir merkez haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle kritik isimlerle buluşmalarını burada gerçekleştiriyor. Özellikle Siyonizm karşıtı bir simge haline gelen yapı şimdi saldırıya uğruyor. New York Belediye Başkanı Adams üzerinden yürütülen bir soruşturmayla Türkevi ve Türkiye hedefe oturtulmaya çalışılıyor. New York'ta Türkevi neden hedefte? Türkiye karşıtı plan ne? İşte detaylar…

Birleşmiş Milletler'in hemen karşısındaki Türkevi kısa sürede diplomatik bir buluşma merkezi, Siyonizme karşı simge haline geldi. Birden bire rüşvet karalamasıyla hedefe oturtuldu. New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yapılan kampanya bağışlarını rüşvet gibi gösterme çabası içine girildi.

CHP LİDERİ ÖZEL TÜRKEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Öncelikle, Türkiye'nin doğrudan herhangi bir bağışı söz konusu değil. Ancak buna karşın başta FETÖ'cüler ve Siyonist medya olmak üzere dava üstünde bir algı operasyonu yapılıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Türkevi önündeki açıklamasında bu duruma dikkat çekmişti.

SİYONİZMİN MAAŞLI SENATÖRLERİ VAR

Şimdi üstünde fırtına koparılmaya çalışılan ABD'deki Türk vatandaşlarından bazılarının New York Belediye Başkanı Eric Adams'a bağış yapmasına bir başka açıdan bakalım. Zira ABD'de tüm siyasi düzen bu şekilde işliyor. Örneğin Uluslararası Ceza Mahkemesi hakim ve savcılarını mektup yazıp "Netanyahu'yu tutuklamayın" diye tehdit eden, Netanyahu'yu ayakta alkışlayan kongre üyelerinin hepsi İsrail'den milyon dolarlık bağışlar aldı.

KONGRE ÜYESİ: MAFYA DÜZENİ GİBİ

İsrail'in lobi şirketi Aipec'in maaşa bağladığı senatörlerle ilgili mesele Siyonizm olduğunda kimse bu para İsrail'den mi geliyor diye sorgulama ihtiyacı hissetmiyor. ABD'de kongre üyesi Thomas Massie, Amerikan-İsrail komitesinin kongre üzerindeki etkisini 'Mafya düzeni gibi' diyerek itiraf etmişti.

TÜRKEVİ SİMGE YAPI HALİNE GELDİ

Yani bir başka deyişle İsrail lobi faaliyetleri yaparken kimse sorgulamazken, Türkiye lobi faaliyetleri yapınca önünü kesmeye çalışıyorlar. Aslında esas mesele herkesin gözü önünde... Türkevi, Siyonizm karşıtlarının uğrak yeri haline ve "dünya beş'ten büyüktür" özlü sözünün simgesi haline geldi. Bu yüzden de hedefte...

BİLET JESTİ BİLE İDDİANAMEDE

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yönelik bir diğer suçlamaysa THY'den ekonomik bilet alıp, birinci sınıf uçuş yapıyor olması. Ancak THY bu tür jestleri dünyanın birçok yerinde kişi ve kurumlara zaten yapıyor. Sadece THY değil dünyanın büyük birçok havayolu şirketinde benzer uygulamalar var. Üstelik yıllar önce de yani ortada Türkevi yokken de Adams bu jestten faydalanıyordu.

TRUMP: DAVA SİYASİ OPERASYON

New York Belediye Başkanı Adams'ın hakim karşısına çıkmasının asıl sebebiyse ABD Başkanı Biden ile aralarındaki gerilim değerlendirmesi yapanlar da var. Zira Adams, Demokrat Parti'den olmasına karşın Biden'a karşı sert muhalefet yapan isimlerden biriydi. Ayrıca siyasi bir operasyonla karşı karşıya olduğu yorumları da yapılıyor. Örneğin cumhuriyetçilerin adayı olduğu halde ABD Başkan Adayı Trump da bunun siyasi bir operasyon olduğunu söylüyor.

TÜRKEVİ ÜZERİNDEN BAŞKAN ERDOĞANI KARALAMAK İSTİYORLAR

Yani işin özü Siyonizm bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Hem Türkevi'ni ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karalamak hem de New York Belediye Başkanı Adams'tan kurtulmanın hesabını yapıyor.