Netanyahu'dan 'Başkan Erdoğan' paniği! İsrail'den skandal Türkiye kararı

İsrail basını, Türkiye ile İsrail arasında bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu ve Suriye'deki yeni statükodan rahatsız olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir güvenlik toplantısı gerçekleştireceğini duyurdu.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, yetkililerle Suriye konulu güvenlik toplantısı gerçekleştireceği ve "Türkiye'nin artan etkisini görüşeceği" bildirildi.
Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Netanyahu'nun Suriye'de Baas rejiminin 8 Aralık 2024'te devrilmesiyle ülkede "Türkiye'nin artan etkisine" ilişkin güvenlik yetkilileriyle toplantı gerçekleştireceği kaydedildi.
TÜRKİYE'Yİ ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORLARİsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberinde de Başbakan Netanyahu'nun "Suriye'deki yeni yönetim ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı endişeyle takip ettiği" aktarıldı.
Haberde, Netanyahu'nun bu akşamki Suriye konulu güvenlik toplantısında "Türkiye'nin Suriye'de artan hakimiyetini" ele alacağı belirtildi.
Öte yandan Walla haber sitesinde, Suriye yönetiminin ekonomik, askeri ve siyasi yardım alma karşılığında Humus iline bağlı Tedmur (Palmira) ilçesindeki bir askeri üssü Türk ordusuna devretmek için Ankara ile ileri düzeyde görüşmeler yaptığı öne sürüldü.
TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI İSRAİL'İ PANİKLETİYORHaberde, Humus'un doğusunda görülebilecek bir "Türk askeri varlığının" İsrail'i ciddi ölçüde endişelendirdiği kaydedildi.
Daha önce yapılan güvenlik toplantılarında "Suriye'de Türkiye ile İsrail'in karşılaşmasının kaçınılmaz olduğu" değerlendirmesinin yapıldığı bildirildi.
Suriye'de 27 Kasım 2024'te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık 2024'te 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı, İsrail ordusunun Suriye'ye saldırıları arttı.
Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye devam eden İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini de genişletti.
- Popüler Haberler -

İstanbul'da trafik yine kilit! Yoğunluk yüzde 80'i aştı

Bakanlık 'büyük rantı belgeledi: İmamoğlu Suç Örgütü'nün yandaş müteahhitlere 'emsal' kıyağı ifşa oldu

Türkiye Basın Federasyonu'ndan Özgür Özel'e Tepki: Basın özgürlüğü vurgusu

Türk markalarını hedef alan Özgür Özel tutuklanabilir, davalık olabilir! “Boykot çağrısı ticari zarar kastı içeriyor”

İBB'ye yönelik mali soruşturma: 3 şirkete el konuldu

Medya A.Ş'de kirli para çarkı! İBB'den maaşlı gazeteciler endişeli
