ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! Amca Salim Güran'ın avukatı davadan çekildi

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! Amca Salim Güran'ın avukatı davadan çekildi

Narin Güran'ın cansız bedenini gizlediğini itiraf eden N.B., savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Öte yandan Narin'in amcası Salim Güran'ın avukatı davadan çekildiğini duyurdu.

Narin'in, en son 21 Ağustos günü saat 15.15'te eve giderken okulun güvenlik kamera görüntüsüne yansımıştı. Karadan ve havadan arama çalışmaları devam ederken 19'uncu gün 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni, mahalleye yakın mesafeden geçen Eğertatmaz Deresi'nde üzeri taşla örtülmüş ve çalılarla gizlenmiş şekilde çuval içerisinde bulundu.

Cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran son yolculuğuna uğurlandı. Küçük kızın kim ya da kimler tarafından nasıl katledildiği araştırılıyor.

Narin'in anne, baba, ağabeyleri ve amcalarının da aralarında olduğu 23 kişi gözaltında..

İşlemler için ek gözaltı süresi verildi, cinayet sonrasını itiraf eden N.B. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

AMCA SALİM GÜRAN'IN AVUKATI DAVADAN ÇEKİLDİ

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran davasında amca Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul davadan çekildiğini açıkladı.

Av. Seda Toğrul'un dosyadan çekildiğine dair yaptığı duyuru ise şu şekilde:

Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür.

Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafiilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

"NARİN'İN ACISI BİR ANNE OLARAK İÇİMDE HİSSEDİYORUM"

Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım.

İTİRAFÇI TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B'nin tutuklandığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

Gözaltında bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır."

Gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat B, jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş, daha sonra savcılıktaki işlemlerin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

SORUŞTURMADA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Narin Güran'ın (8) cesedini dereye gizleyen Nevzat B.'ye (48) ait kırmızı otomobilin, 21 Ağustos'ta saat 15.40'ta küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu noktaya yakın bölgeye gelip park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı ortaya çıktı.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, en son aynı gün 15.15'te okulun güvenlik kamerasına yansıyan Narin Güran, aramaların 19'uncu gününde Eğertutmaz Deresi'nde, çuval içerisinde ve üzeri taşla örtülü şekilde ölü bulundu. Narin'in cansız bedeninin bulunmasından sonra jandarma ekipleri, olay yerinde çalışma başlattı. Bu kapsamda kırmızı bir otomobilin, 21 Ağustos'ta saat 15.40'ta Narin'in cesedinin bulunduğu dereye yakın bölgeye gelip, park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı belirlendi. Jandarmanın çalışmasıyla kırmızı aracın, sıva ustası Nevzat B.'ye ait olduğu saptandı. Bunun üzerine Nevzat B., gözaltına alındı

İTİRAFÇI SAVCIYA 8 SAAT İFADE VERDİ

TürkMedya Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Çakan, itirafçı N.B.'nin ifadelerini aktararak, "İtirafçı N.B. yoğun güvenlik önlemleri altında savcılğa geçti, burada yaklaşık olarak 8-9 saat boyunca ifade verdi ve daha önce jandarmaya verdiği ifadeleri tekrar etti. Bu ifadeden sonra 'tasarlayarak cinayeti işleme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi." dedi.

İtirfaçı N.B.'nin Narin'in cesedini taşıdığı kırmızı renkli otomobili

WHATSAPP SİLİNEN MESAJLARI SAVCILIĞA İLETMEYİ KABUL ETMEDİ

Şüphelileri ilişkin bilgi veren Çakan, "Şu an Narin'in anne ve babası dahil olmak üzere, amcaları, kuzenleri ve yakın akrabaları dahil toplamda 23 gözaltı var. Şu an gözaltına alınan tüm şüphelilerin telefonlarına el konulmuş durumda. Bu telefonların Narin'in kaybolduğu gün olan 21 Ağustos'tan Narin'in cesedinin bulunduğu güne kadar olan birbirileri ile yapmış oldukları görüşmelerin ve mesajların dökümü için bir çalışma ayrıca yürütülüyor. Narin'in amcasının olay olduktan sonra 1 saatlik bir telefon kapatma durumu vardı ve whatsapp mesajlarını silmişti. Savcılığın Whatsapp'a silinen mesajların gönderilmesi konusundaki talebi de META tarafından olumsuz şekilde yanıtlandı. Hala bu konuda bir çalışma sürüyor." ifadelerini kullandı.