ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Narin cinayeti ve sorular... Sır perdesi nasıl aralanacak?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Narin cinayeti ve sorular... Sır perdesi nasıl aralanacak?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi evlerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bir çuvalın içinde bulundu. Bu alanın daha önce aranmasına rağmen herhangi bir ize rastlanmamış olması ve cesedin üzerinin taşlarla ve doğal bir görüntü verilerek kapatılmış olması ‘planlı cinayet' ihtimaline neredeyse kesinlik kazandırdı.

21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan Narin'in cesedinin ölümünün üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen tek parça olarak ve bozulmamış halde bulunması cinayetin çözülmesi için adli tıp sürecinde önemli bir avantaj olduğu belirtiliyor. Cesedin derenin soğuk suyu sayesinde şişmediği değerlendirilirken elde edilecek yeni deliller ışığında ek gözaltıların gerçekleştirilebileceği öğrenildi.

NARİN CİNAYETİNDE YANITI MERAK EDİLEN SORULAR

Narin'in cesedinin evlerine sadece 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bir çuvalın içinde bulunmasının ardından olayla ilgili bazı sorular gündeme geldi. İşte Türkiye'nin gündemini meşgul eden olayda akıllara takılan bazı sorular:

*Narin'in cesedi kaybolduğu gün mü yoksa yakın zaman içinde mi bulunduğu dereye atıldı?

*Yayın yasağı Narin'in ailesinin talebiyle mi gündeme geldi?

*Narin'in cesedi bulunduğu dereye kaç kişi tarafından götürüldü?

*Narin'in babası şu an tutuklu bulunan amca Salim Güran'ı cezaevinde neden ziyaret etti?

*Narin'in daha önce düşüp öldüğü açıklanan ablasının mezarı otopsi için açılacak mı?

*Arama çalışmaları sırasında cesedin bulunduğu derenin yakınlarında ekiplerin rastladığı kırmızı terliğin Narin'e ait olmadığını söyleyen aile bireyleri ters yönlendirme mi yaptı?

*Arama çalışmalarına aile yakınlarının katılmaması ne anlama geliyor?

*Az sayıda nüfusa sahip küçük bir köyde ve çok dar bir alanda gerçekleşen cinayet hakkında aile yakınları dahil kimsenin hiçbir şey bilmiyor gibi görünmesinin altında hangi sebepler var?

AMCASI TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.