ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

MSB'den Suriye açıklaması... "Provokatif eyleme izin vermeyiz"

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
MSB'den Suriye açıklaması... "Provokatif eyleme izin vermeyiz"

MSB kaynakları, Suriye'de Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemlerin takip edildiğini belirterek, ”Gerekli önlemler alınmış ve harekat alanlarımızda herhangi olumsuz bir durum yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye'de Türkiye aleyhine yaşanan olaylarla ilgili sorular üzerine kaynaklar, şunları kaydetti: "Suriye'de meydana gelen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemler dikkatle takip edilmiş ve edilmektedir. Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. O gün yaşanan olaylar bittikten ve kontrol altına alındıktan sonra akşam saatlerinde sanki olaylar yeni başlamış ve devam ediyormuşçasına sosyal medyadan yoğun paylaşımlar yapılmıştır. Bunun için sosyal medya üzerinden yapılacak provokasyonlara özellikle dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Şu an Suriye harekat alanlarımızda herhangi olumsuz bir durum yoktur."

'TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN VARIZ'

Bakanlık kaynakları, Türkiye ve Suriye arasındaki son açıklamalar sonrası sahadaki son duruma ilişkin, "Türkiye, meşru müdafaa hakkı kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye'de bulunmaktadır. Türkiye, Suriye'de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının güven içinde yaşamasını arzu etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

13 PROVOKATÖRE TUTUKLAMA

Kayseri'de, Suriye uyruklu şüphelinin akrabası olan 7 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen olayı Bursa'da protesto eden gruplar, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde Suriye uyruklu bazı kişilerin işyeri ile araçlarına zarar verdi. Gerginlik polisin zamanında aldığı önlemler ile büyümeden yatıştırılırken; güvenlik görevlileri, olaylara karışan 60 kişiyi aynı gece gözaltına aldı. Sosyal medya üzerinden provokasyon amaçlı mesaj paylaşan 60 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

GAZİANTEP'TE 'POLİSE SALDIRI' YALANI

Bazı sosyal medya hesaplarınca Gaziantep'te yabancı uyruklu bir kişinin evin çatısından attığı briketle bir polis memurunun yaralandığı ve durumunun kritik olduğu ileri sürüldü. Kayseri'deki olayların ardından devreye sokulmak istenen provokasyona ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) açıklamada bulundu. Söz konusu iddiaları yalanlayan DMM, Barak Mahallesi'nde bina sakinleri ile bir grup arasında tartışma çıktığını, bir komiser yardımcısının hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığını belirtti. Olaya karışan her iki tarafın da Türk vatandaşı olduğunu belirten DMM, söz konusu iddiaların provokasyon amaçlı olduğunu kaydetti.

PENÇE KİLİT'TEN ACI HABER

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan temasta Uzman Çavuş Cebrail Acar'ın şehit olduğu, temas esnasında 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

BAYRAM DIŞI GÖSTERİ UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

Bakanlık kaynakları, tasarruf tedbirleri kapsamında SOLOTÜRK ve Türk Yıldızlarının milli bayramlarda gerçekleştirdiği gösteri uçuşlarının iptal edilip edilmediğine dair sorulara şu yanıtı verdi: "Yurt dışı hava gösterileri mevcut programda planlandığı gibi icra edilecektir. 20 Temmuz'da KKTC'de Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Ankara'da Türk Yıldızları, İstanbul'da SOLOTÜRK uçuşları icra edilecektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Cumhurbaşkanlığı programına göre planlanmaya devam etmektedir. Yurt içinde yukarıda yazılı olanlar haricinde uçuşlar icra edilmeyecektir."

BİR HAFTADA 57 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 57 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Son bir hafta içerisinde sınır hattında, 9'u terör örgütü mensubu olmak üzere 328 şahıs yakalanmış, 01 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6.029 olmuştur. Son bir haftada engellenen 1.216 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 63.433'e ulaşmıştır.