ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İYİ Parti'de istifa: Partinin kurucularındandı

DHA - | Son Güncelleme Tarihi:
İYİ Parti'de istifa: Partinin kurucularındandı

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Aydın, "İYİ Parti'de varlığımıza, görüş, fikir ve önerilerimize artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığına üzülerek kanaat getirmiş bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin kurucularından biri olan Koray Aydın, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama ile İYİ Parti'den istifa ettiğini ve artık bağımsız bir vekil olarak yoluna devam edeceğini ifade etti.

Aydın'ın istifa metninde dikkat çekici ayrıntılar yer aldı.

"FİKRİMİZE İHTİYAÇ DUYULMUYOR"

"İYİ Parti'deki bütün bu erime ve gerileme süreci, bizzat Sayın Akşener'in sevk ve idaresinde gerçekleşti." diyen Koray Aydın, "İYİ Parti'de varlığımıza, görüş, fikir ve önerilerimize artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığına üzülerek kanaat getirmiş bulunuyorum." dedi.

"BELLİ BİR BİRİKİMİN SONUCU"

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de yaptığı görüşmeye değinen Koray Aydın, "Bu kanaate varmamda Saray'daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur. Dolayısıyla bu kanaatim yaklaşık iki yıllık bir sürece dayanan, belli bir birikimin sonucudur." dedi.

"ÜZÜLEREK İSTİFA EDİYORUM"

Koray Aydın, "İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İYİ Parti'den üzülerek istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aydın, yoluna bağımsız olarak devam edeceğini de açıkladı.

Bu istifayla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 34'e geriledi.