ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

‘İlk 4 madde için tartışma yok'

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
‘İlk 4 madde için tartışma yok'

Başkan Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde, Anayasa'nın değiştirilemez maddeleriyle ilgili yaşanan tartışmalara değindi: “Bizim herhangi bir tartışmamız yok, partimizin bu konudaki tutumu gayet net.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir otelde düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Başkan Erdoğan, "Türkiye'nin ekonomide, demokraside, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedefe ulaşabilmesi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını çok iyi biliyoruz. Siviller eliyle yapılmış bir sivil anayasa kahraman milletimize karşı borcumuzdur. Erdoğan gündemdeki konularla ilgili şu açıklamaları yaptı:

'TAVRIMIZ GAYET NET'

ANAYASA TARTIŞMASI: Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizimle ilgili herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, böyle bir derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki tutumu gayet açıktır. Darbe anayasasından bir an önce kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz" dedi.

DÜNYA İKİNCİSİYİZ: "Türkiye'nin güçlü olduğu alanların başında müteahhitlik sektörü geliyor. Müteahhitlik sektörünün dünyadaki başarısı Türk ekonomisi ve insan kaynağının ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. 243 firmayla temsil ediliyor. Firma sayısı itibarıyla Çin'den sonra ikinci sıradayız, gelir sıralamasına göre ilk 8 ülkeden biriyiz."

ENFLASYON ZAMAN ALACAK: "Koronavirüs salgınıyla beraber, global ekonomideki dengelerin hala yerli yerine oturmadığını görüyoruz. Enflasyonun biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor. Birçok bölgede yeni çatışmalarla karşılaşıyoruz. İsrail gerilimi tırmandırıyor. Tüm bunların ülkeleri korumacılığa ve yeni yatırımlar konusunda aşırı ihtiyatlı davranmaya ittiğinin farkındayız. Avrupa'daki birçok ülke büyüme oranlarını düşürmektedir."

TÜRKİYE'NİN MARKA DEĞERİ YÜKSELİYOR: "Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörümüz haksız eleştirilere maruz kalıyor. Havalimanlarından otoyollara her alanda yapılan devasa işlerle ilgili tek bir takdir cümlesi kurulmadı. İnşaat alanındaki her hamle 250 sektörden fazla alt sektörü etkiliyor. Ülkemizde 6 milyon insan doğrudan ya da dolaylı olarak bu sektörden geçimini sağlıyor. "

"BATI'YA DA DOĞU'YA DA"

TÜRKİYE KÜRESEL GÜÇ: "Dış politikada bu açılımları yaparken çok sayıda eleştiri aldık. 'Türkiye Batı'dan uzaklaşıyor' iftirası bunlardan biriydi. Türkiye'yi bölgesel ve küresel güç haline getirmek için her türlü imkanı kullanıyoruz. Türkiye'nin ekseni de rotası da bellidir. Türkiye olarak yüzümüz Batı'ya dönüktür. Bu Doğu'ya sırtımıza döneceğimiz, ilişkilerimizi geliştirmeyeceğimiz anlamına gelmez."

DÜNYANIN EN GENİŞ AĞINA SAHİBİZ: "Yıllarca içine kapanan ülkemizi 2002 itibarıyla dünyaya açtık. 2002 yılında göreve geldiğimiz dönemde ihracatımız 36 milyar dolardı biz bunu 7 kat artışla 256 milyar dolara çıkardık. Bugün Türk ürünlerinin girmediği neredeyse hiçbir ülke kalmadı. Uluslararası yatırımlar da 270 milyar dolar sınırına yaklaştık. Bugün 261 yurt dışı temsilcilikle dünyanın en geniş 3. ağına sahibiz."

BRICKS İLE DİYALOG ARTACAK

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ:"Türkiye'yi bölgesel ve küresel ağırlık merkezi haline getirmek için her imkanı değerlendiriyoruz. Uluslararası sistemde çeşitlenen ve artan bölgesel bloklar karşısında her yapı ve aktörle fırsat pencerelerini açık tutmaya çalışıyoruz. Şanghay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile diyalog zeminini genişletme iradesinin arkasında bu yaklaşım var."

MİKATİ'YE BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Başkan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye dair yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Lübnan'da düzenlenen saldırıyla ilgili üzüntülerini ifade etti, saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu. Erdoğan ayrıca, İsrail'in çatışmaları bölgeye yayma çabalarının son derece tehlikeli olduğunu, İsrail saldırganlığını durdurmak için gayretlerin devam edeceğini söyledi.

Başkan Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia'yı kabul etti. Erdoğan daha sonra Çankaya'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.