ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

HDP'ye kapatma davası... AYM Başkanı Özkaya: İnceleme sürüyor

DHA - | Son Güncelleme Tarihi:
HDP'ye kapatma davası... AYM Başkanı Özkaya: İnceleme sürüyor

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, HDP kapatma davasında devam eden süreç hakkında konuştu. Özkaya, "Raportörün incelemesi 1 yıl 6 aydır sürüyor" dedi.

AYM Başkanı Özkaya, Ankara'da yargı muhabirleri ile bir araya geldi.

Özkaya, HDP hakkındaki kapatma davasına ilişkin dosyaların inceleme aşamasında olduğunu belirtti. Özkaya, "HDP'yi kapatma davasında raportörün esas incelemesi sürüyor. HDP davasının, bugüne kadarki davalardan iddianamenin niteliği itibarıyla önemli bir farkı var. İddianamede, 3 binden fazla kovuşturma ve soruşturma dosyası delil olarak gösteriliyor. Bu adli dosyaların bazıları da hala devam ediyor. Raportör gerekli güncellemeleri yapıyor. 1 yıl 6 aydır raportör incelemesi sürüyor. HDP kapatma davasında esas inceleme raporunun henüz tamamlanmamış olmasının esas sebebi bu" dedi.

YÜRÜTMENİN DURDULMASI MESELESİ TARTIŞILDI'

Özkaya, CHP'nin sokak hayvanlarına ilişkin yasaya yönelik iptal başvurusu hakkında, "Raportörden elindeki dosyaları bir kenara bırakıp, bu dosyaya yoğunlaşmasını istedim. Raportör arkadaşımız ilk incelemesini heyete sundu. Yürütmenin durdurulması meselesi tartışıldı. Heyetimiz önceden de uyguladığı gibi o çerçevede hareket etti. Esasa geçildi ve dosya tamamlanacak. En kısa sürede bekletilmeksizin gündeme alıp, karara bağlayacağız. Bu konunun kamuoyu gündeminden çıkarılması gerekiyor" diye konuştu.