Ehliyet alacaklar dikkat! Yeni düzenleme yolda

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ehliyet sınavlarına ilişkin yapacağı düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre "paralel park" kurallarında esneklik sağlanması gündemde. Bakanlığın sınav sürelerinde de düzenleme yapması bekleniyor.
L park ile ilgili düzenleme geliyor, sınav süresi uzuyor. Sınava giren aday sayıları da azalıyor. Ehliyet alımında yeni dönem başlıyor.

"L PARK" DÜZENLEMESİ YOLDA
Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınavlarına ilişkin hazırlıklarını sürdürüyor. Sürücü adaylarının ehliyet sınavında en çok zorlandığı aşama "Paralel park" ve "L-park". Park kurallarında esneklik sağlanması gündeme geldi.

ADAYLARA 1 HAK DAHA VERİLECEK
Sürücü adayları park etme aşamasında bir kez hata yaparsa o sınavı geçemiyordu. Yeni yönetmelik de "paralel park ve l park" için bir hak daha verilmesi öngörülüyor.

SINAV SÜRELERİ UZAYACAK
Yeni yönetmelikte sınav sürelerinin de 35 dakikadan 40 dakikaya yükselmesi bekleniyor. Sınava giren aday sayısının da 12'den 10'a düşürülmesi gündemde. Yönetmeliğin 2025 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.
- Popüler Haberler -

DMM, "Suriye'de Ezidi kadınların meydanda teşhir edildiği" iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'dan yurda döndü

Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi Ortak Bildirisi yayımlandı: AB ile ilişkilerde yeni dönem vurgusu

Türkiye'nin istihdam hedeflerine yönelik adımlar: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni iş alanları ve dijitalleşme mesajı

Kültür A.Ş'de dönen dolaplar ifşa oldu! Murat Abbas: Ongun belirlerdi ben imzalardım

Kameralar bantlanıyor, gizli görüşmeler yapılıyordu! Le Meridien Oteli'nin müdürüne gözaltı kararı
