ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan saldırılarına tepki

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan saldırılarına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına, "İsrail'in Lübnan'ı hedef alan saldırıları, İsrail'in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır." ifadesiyle tepki gösterdi.

Bakanlık, saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail'in Lübnan'ı hedef alan saldırıları, İsrail'in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır. İsrail'e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler." denildi.

Açıklamada, başta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli tedbirleri gecikmeksizin almasının şart olduğu kaydedildi.

- ⁠İSRAİL'İN LÜBNAN'A BUGÜNKÜ SALDIRILARINDA 356 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'da güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bugünkü saldırılarda ölenlerin sayısının 24'ü çocuk, 42'si kadın olmak üzere 356'ya, yaralı sayısının ise 1246'ya yükseldiğini açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.