Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul sorusuna cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok" dedi. Bakan Kurum ayrıca "Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır." diye ekledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gündeme dair konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Kanal İstanbul ile ilgili soruya "Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok" diye cevap verirken "Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır." diye sözlerini sürdürdü. Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:
KANAL İSTANBUL CEVABI
Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok. Olmadığını daha önce de söylemiştik. Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır. Muhalefetin tekrar bilmesini buradan ifade ediyorum.
İSTANBUL'DA 40 BİN KONUT İNŞASI SÜRÜYOR
İstanbul'da 40 bin kontun inşası sürüyor. Konutların Kanal İstanbul'la hiçbir bağlantısı yok. Daha önce seçim meydanlarında söz verdiğimiz. Milletimize sosyal konut yapacak, ev sahibi olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olması için yaptığımız bir çalışma. Onların söylediği gibi herhangi ülke vatandaşına konut satılmış değil. Alanlar hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ev sahibi olmayan vatandaşımız. Verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. 44 bin konut inşası devam ediyor orada. Arnavutköy'de 28 bin konut inşası devam ediyor.
'BU PROJENİN KANAL İSTANBUL'LA İLGİSİ ALAKASI YOKTUR'
Bu projenin Kanal İstanbul'la ilgisi alakası yoktur. Ülkelerde hangi reklamlar yapılıyor. Onlar daha çok Almanya'daki, İngiltere'deki, İtalya'daki reklamları takip ediyorlar. İşlerine gelince Orta Doğu'daki reklamlara bakıyorlar. Muhalefetin gündemi bizi ilgilendirmiyor.
- Popüler Haberler -

Türkiye-İtalya arasında Afrika'da ortak adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ‘kazan-kazan'a vurgu

Fethiye-Rodos deniz otobüsü seferleri 31 Mayıs'ta başlıyor

İBB'deki yolsuzluk soruşturmasında mahkemeden şüphelilerle ilgili "örgüt elebaşına bağlılık" vurgusu

Ordu'da 3.4 büyüklüğünde deprem

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! 10 kişi tahliye edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Üzerimizdeki ölü toprağını atmalıyız
