ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

AK Parti'nin İzmir adayları belli oldu

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
AK Parti'nin İzmir adayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir'in 30 ilçe belediye başkan adayını açıklandı. Aday ilanı öncesi önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Geleceğin Türkiye'sine yürüyoruz. Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği anlayışından mahrum bırakmayalım. Ne İzmir, ne de İzmirli kimsenin tekelindedir. Bu şehre azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklar.' dedi.

AK Parti yerel seçimler öncesi, belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. İstanbul ve Ankara'nın aday tanıtım toplantılarının ardından gözler bugün İzmir'e çevrildi. Hamza Dağ'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'in ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

30 İLÇEDE ADAYLAR

İzmir'in 30 ilçesinde Cumhur İttifakı adayları belli oldu. 5 ilçede MHP adayları, 25 ilçede de AK Partili isimler seçime girecek.

Cumhur İttifakı'nın 30 ilçede aday göstereceği belirtilen adayları şöyle:

Aliağa: SERKAN ACAR - MHP ADAYI

Balçova: EROL EROĞLU

Bayındır: UĞUR DEMİREZEN

Bayraklı: BİLAL KIRKPINAR

Bergama: SADIK DOĞRUER

Beydağ: HÜSEYİN AY

Bornova: CEVDET ÇAYIR

Buca: ADNAN ÖZTEKİN

Çeşme: ESAT TANIK - MHP ADAYI

Çiğli: MURAT GÖKÇEKAYA

Dikili: SEMA AKINCI - MHP ADAYI

Gaziemir: DENİZ DOĞAN

Foça: TANER ACAR - MHP ADAYI

Gaziemir: DENİZ DOĞAN

Güzelbahçe: GÜMÜŞ SAİME BUCAKLIOĞLU

Karabağlar: MEHMET SADIK TUNÇ

Karaburun: EYÜP KAYKAÇ

Karşıyaka: İSMAİL ÇİFTÇİOĞLU

Kınık: SAMİ MOLLA AHMET

Karaburun: EYÜP KAYKAÇ

Kiraz: SALİHA ÖZÇINAR

Konak: CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI

Menderes : SİNAN AKDENİZ

Menemen: AYDIN PEHLİVAN

Narlıdere: MURAT SARMAN

Ödemiş: ALİ HADİM

Seferihisar: AHMET AYDIN

Selçuk: ZEYNEL BAKICI

Tire: ARİF DEMİRKAN - MHP ADAYI

Torbalı: ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR

Urla: TARKAN BAKIRLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Sözlerimin başında sabah yaşadığımız merkezi Menderes açıkları olan 5,1 şiddetindeki depremden dolayı tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından bugün de ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Amacımız aday belirleme işlemlerini en kısa sürede bitirerek tüm enerjimizi 31 Mart'ta sandıkları patlamak için kullanmaktır.

''ŞOVLA, ALGIYLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPARAK ŞEHİRLERİMİZİN YILLARINI HEBA ETME DEVRİ SONA ERMİŞTİR''

''Sözlerimin başında sabah yaşadığımız merkezi Menderes açıkları olan 5,1 şiddetindeki depremden dolayı tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından bugün de ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Amacımız aday belirleme işlemlerini en kısa sürede bitirerek tüm enerjimizi 31 Mart'ta sandıkları patlamak için kullanmaktır. Milletimiz 31 Mart'ta şehirlerini eser ve hizmet siyasetiyle yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir. Türkiye'de artık sadece şovla algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir.

''GELİN HİÇBİR ŞEHRİMİZİ TÜRKİYE YÜZYILI BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞINDAN MAHRUM BIRAKMAYALIM''

Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği anlayışından mahrum bırakmayalım. Milletimiz, 31 Mart'ta şehirlerini, ortak değerlerini istismar siyasetiyle değil eser ve hizmet siyasetiyle yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir. Bizim adaylarımız, belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü, gönlü ve aklı başka yerlerde olan isimler gibi değildir, olmayacaktır. Ülkemizin başına 40 yıldır musallat edilen bölücü terör belası yeniden bu toprakları işgal girişiminin parçası. Emperyalist güçler sinsi oyunlara içeriden destek verecek maşaları figüranları daima buldular. Kimi bilerek kimi bilmeyerek bu senaryolarda rol üstlenenler tarih önünde hak ettikleri notları almışlardır. Hükümetimizin ilk dönemi ülkenin yakasından düşmek istemeyen vesayet güçlerine karşı mücadele ile geçti.

''TÜRKİYE YÜZYILI YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ HIZLANDIRACAĞIZ''

18. seçimimize 18. imtihanımıza hazırlanıyoruz. İnşallah bu seçimi de başarıyla tamamlayıp Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü hızlandıracağız. Siyasi ve ekonomik bağımsızlığını tahkim eden Türkiye'nin bölgesel ve küresel sorumlulukları artıyor.

İSRAİL'E GAZZE ÇAĞRISI

Uluslararası Adalet Divanı'nın dün aldığı karar, dünya 5'ten büyüktür haykırışımızın adeta bir aksisedasıdır. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek, saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Tüm bu gerçeklere rağmen Türkiye'nin kendi topraklarından vatandaşlarından ibaret bir güç olmadığını hala anlamayanlar var.

''NE İZMİR, NE DE İZMİRLİLİK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR''

Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla, azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. İzmir'in ilçeleri, mahalleleri, sokaklarının hali ortada. Körfezi kokutanların bu şehre vereceği hiçbir şey yok. İzmir'in bu seçimlerde kendisini yıllardır ihmal edenlerden sandıkta hesap soracağına, tercihini gerçek belediyecilikten yana yapacağına yürekten inanıyorum. Tüm rezilliklerini Atatürk'ün silüeti altında gizleyeceklerini sananlar, 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır.''