TOKİ resmen açıkladı: 365 bin TL peşinatla daire! Aylık taksit 9 bin TL...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni bir proje başlattığını duyurdu. Proje kapsamında 365.767,34 TL peşinat, 120 ay 9.144,18 TL taksitten başlayan fiyatlarla daire sahibi olunabilecek. TOKİ tarafından satılacak dairelerle ilgili detaylar haberimizde…
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok farklı şehrinde zaman zaman daire satışı gerçekleştirebiliyor. Dar gelirli vatandaşlara da hitap edebilen konutlar hemen herkesin dikkatini çekiyor.
Öte yandan TOKİ tarafından yeni bir proje başlatıldığı görüldü. Proje kapsamında aylık 9.144,18 TL'den başlayan fiyatlarla daire sahibi olunabilecek.
Peki, TOKİ tarafından satılacak daireler nerede ve detaylar neler?
TOKİ AÇIKLADI: 14 ADET DAİRE SATILACAK
TOKİ, Niğde ili, Çiftlik ilçesi, Azatlı beldesi, Küllüce mahallesi 95 adet konut ve 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi kapsamında üretilecek 14 adet dairenin satışa çıkartılacağını resmen açıkladı.
TOKİ tarafından satılacak söz konusu dairelerden 9'u 2+1 ve 5'i 3+1 olarak belirtildi.
Konut listesi şu şekilde;

KONUTLARLA İLGİLİ DETAYLAR
TOKİ tarafından satılacak söz konusu konutlar, kuralı satış yöntemi ile alıcılarını bulacak. Başvuru tarihi ise, 04 Kasım 2024 - 08 Kasım 2024. Öte yandan başvuru bedeli 2 bin TL.
Konutlar için başvuru yapılacak banka şubesi, TC. Ziraat Bankası AŞ. tüm şubeler. Bunun yanı sıra e-Devlet başvuruları 07 Kasım 2024 tarihinde sona erecek.
Kura tarihi 15 Kasım 2024 olarak belirtildi. Sözleşme imzalanacak banka şubesi ise, TC. Ziraat Bankası AŞ. tüm şubeler olarak duyuruldu.
Asil hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri 21 Kasım 2024 - 26 Kasım 2024 olarak belirtilirken, yedek hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri 28 Kasım 2024 - 29 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ayrıca asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için olduğu aktarıldı.
TOKİ tarafından satılacak söz konusu konutlar için, başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacak.
Ek olarak borç bakiyesi, yüzde 25 peşin ve 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacak.
TOKİ tarafından Niğde Çiftlik ilçesinde satılacak söz konusu dairelerle ilgili detaylı bilgi aşağıda yer alıyor.






- Popüler Haberler -

Küresel piyasalardan yeni haftaya pozitif seyirle başlangıç

Küresel askeri harcamalarda rekor yenilendi! Türkiye'nin de yüzde 110 arttı

Yeni işbirliği kapıda! İş insanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya ziyaretine odaklandı

Milli politikalar ön plana çıkarıldı! Yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Türkiye'nin 3 aylık hamsi ihracatı 3,1 milyon doları aştı

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda yaklaşık 1,7 milyon yolcu taşındı
