Son 20 yılın en büyük keşfi belli oldu: Tam 2 bin 317 ton altın bulundu! Üstelik bakır, gümüş...
Altın, bakır, çinko ve gümüş keşifleri Türkiye'de ve dünyada birçok insanın dikkatini çekiyor. Bu nedenle yeni keşifler pek çok insanın gündeminde yer alıyor. Öte yandan Norveç ülkesinin ekonomik potansiyeli, doğal kaynak envanterindeki gümüş, çinko, altın ve bakır gibi önemli metaller ile önemli ölçüde artıyor. Ayrıca Norveç Petrol Müdürlüğü (NPD) tarafından yapılan bir açıklamada, çok miktarda metal ve mineral rezervlerinin bulunduğu duyuruldu. Detaylar haberimizde…
Altın keşifleri, Türkiye'de ve dünyada birçok insanın dikkatini çekiyor. Çünkü yapılan altın keşifleri, ülke ekonomisine olumlu yönde katkıda bulunabiliyor. Öte yandan Norveçli bilim insanları tarafından da son 20 yılın en büyük keşfi gibi görülebilen bir keşif yapıldı.
Norveç ve Grönland Denizi'nde Norveçli bilim insanları, dünya genelinde heyecan oluşturan bir keşif yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda araştırma ekibi tarafından bulunan değerli metal ve mineral yataklarının, dünya genelindeki yıllık üretimin neredeyse iki kat büyüklüğünde olduğu öne sürüldü. Bunun sonucunda ise yapılan keşif, son 20 yılın en büyük keşfi adeta belli oldu bile dedirtebiliyor.
TAM 2 BİN 317 TON ALTIN OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR
Gerçekleşen keşif sonrasında söz konusu yataklarda; 2 bin 317 ton altın, 45 milyon ton çinko, 38 milyon ton bakır ve 85 bin ton gümüş olduğu tahmin ediliyor.
Altın, gümüş, çinko ve bakırın yanı sıra; değerli manganez kabukları bünyesinde 24 milyon ton magnezyum, 1,7 milyon ton seryum ve 3,1 milyon ton kobalt gibi nadir toprak metallerinin de saklandığı düşünülüyor.
SON 20 YILIN EN BÜYÜK KEŞFİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR
Son 20 yılın en büyük keşfi olarak düşünülebilen bu keşif için, Norveç Petrol Müdürlüğü Teknoloji ve Analiz Direktörü Kjersti Dahle, keşfedilen minerallerin sadece ekonomik açısından değil, stratejik olarak da önemli olduğunu belirtmişti.
Avrupa Komisyonu'nun kritik mineralleri listesinde yer alan; kobalt, niyobyum ve nadir toprak minerallerinin, özellikle yenilenebilir enerji teknolojilerinde kullanılan neodimyum ve disprosyum gibi pahalı mineraller için büyük önem taşıdığı öne sürülüyor.
Bunun yanı sıra Norveçli bilim insanları tarafından yapılan bu keşfin, Norveç Denizi ve Grönland Denizi'ni global madencilik endüstrisi için cazip bir noktaya dönüştüreceği tahmin ediliyor.
Öte yandan altın ve diğer önemli metallerin yanı sıra, kritik öneme sahip olduğu düşünülen toprak metalleri varlığının, Norveç ekonomisinde küresel, teknoloji ve yenilebilir enerji sektörleri için bir fırsat olduğu düşünülüyor.