ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Savunmada istihdamı artıracak hamle... İnsan kaynağı güçlenecek

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Savunmada istihdamı artıracak hamle... İnsan kaynağı güçlenecek

Milli Yetkinlik Hamlesi'nin tanıtım programı yapıldı. Programa göre savunma sanayiinde çalışan sayısının 2028'de 158 bine ulaşması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi ve teknolojik üstünlüğün sağlanmasının, yetkin insan kaynağıyla mümkün olduğunu vurguladı. Savunma sanayisinin yüksek teknolojinin en ileri uygulamalarının gerçekleştiği bir alan olduğuna işaret eden Yılmaz, "Sektördeki başarı, doğrudan doğruya uzman mühendislerin, araştırmacıların ve teknisyenlerin bilgi birikimiyle şekillenir" dedi. Yılmaz "Savunma sanayi insan kaynağının daha teknoloji odaklı, esnek, çok disiplinli ve sürekli gelişen yetkinliklere sahip olması gerekir" diye konuştu.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise "Milli Yetkinlik Hamlesi'nin sadece savunma sanayisinde değil, ülkemizin teknoloji, ekonomi ve inovasyon ekosisteminde de büyük bir dönüşümü tetikleyeceğine inanıyorum. Savunma sanayisinde güçlü ve dünya çapında söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla yürüdüğümüz bu süreçte, Milli Yetkinlik Hamlesi bize ivme katacaktır" dedi. İnovasyonun, savunma sanayisinin can damarlarından birisi olduğunu belirten Görgün, "Sadece mevcut teknoloji ve yöntemlere güvenerek yola devam edemeyiz, sürekli gelişmek ve bir adım önde olmak için yeni yollar aramalıyız. Yüksek vasıflı iş gücü, merkezde konumlandırdığımız inovasyonun vazgeçilmez bir parçasıdır." ifadesini kullandı.