ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Altın sahipleri hazırlığa başlayın! Kasım ayında başlıyor diyerek uyardılar

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Altın sahipleri hazırlığa başlayın! Kasım ayında başlıyor diyerek uyardılar

Citi Research, ABD işgücü piyasasında yaşanabilecek bozulma ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik beklentileri göz önünde bulundurarak altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin tahminlerini yukarı çekti.

ABD'nin işgücü piyasasındaki zayıflama işaretleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi beklentileri, Citi Research'ü harekete geçirdi. Banka, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili tahminlerini revize ederek yukarı yönlü bir güncelleme yaptı.

ALTIN FİYATLARI İÇİN YENİ TAHMİN

FED faiz oranlarının açıklanmasıyla birlikte önümüzdeki ayın ilk haftalarında altın fiyatlarında hareketlilik bekleniyor.

Citi Research, 3 ay içinde altın fiyatlarının ons başına 2.800 dolara kadar çıkabileceğini belirtti. Uzun vadede ise altının daha da yükseleceğini öngören Citi, 6 ila 12 aylık periyot için hedef fiyatını 3.000 dolar olarak açıkladı. Bu tahminlerin arkasında, özellikle Fed'in faiz indirimi beklentilerinin yanı sıra, küresel piyasalardaki belirsizliklerin altına olan talebi artıracağı düşüncesi yer alıyor.

GÜMÜŞTE DE ARTIŞ BEKLENTİSİ VAR

Altın fiyatlarıyla birlikte, Citi Research, gümüşte de yükseliş öngörüyor. Kurum, gümüş fiyatlarının 6 ila 12 ay içinde ons başına 40 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor. Bu artış beklentisi, hem yatırımcıların güvenli liman arayışı hem de sanayide gümüşe olan talebin devam etmesiyle açıklanıyor.

Küresel jeopolitik gerilimler ve Orta Doğu'daki olası krizler de altın fiyatlarını yukarı çekebilir. Citi Research, petrol fiyatlarının Orta Doğu'da yaşanabilecek gelişmelere bağlı olarak yükselmesi durumunda altının da güvenli liman olarak daha fazla talep göreceğini belirtiyor. Bunun yanında, Fed'in faiz indirimi beklentileri de altının cazibesini artıran faktörler arasında yer alıyor.

2000'lerden sonra en büyük altın rezervi bulundu