2010'lu yıllardan sonra en büyük altın rezervi bulundu!
Altın ve maden rezervleri, ülkeler için önemli bir yer tutuyor. Ülkelerin ekonomisine büyük katkılar sunan maden rezervlerinin varlığı, bulunulan coğrafi konuma göre değişiklik gösterebiliyor. Devletler, maden rezervlerine sahip olup olmadıkları konusunda çeşitli araştırmalar yapıyor ve yatırımlar gerçekleştiriyorlar. Maden bulma konusunda araştırmalar yapan Çin, 2010'lu yılların en büyük altın rezervini keşfetti. Peki, 2010'lu yılların en büyük altın rezervi ne kadar? İşte detaylar…
Altın ve maden bulabilmek için çeşitli araştırmalar yapan Çin, Hunan eyaletinde 2010'lu yıllardan sonra keşfedilen en büyük altın rezervini buldu. Jeologlara göre, Hunan eyaletinde yer alan bu altın rezervinin bin tondan fazla değerli metali barındırdığı ifade ediliyor.
Bu "dev altın yatağının" değerinin 80 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor ve bu da onu 2010'lu yıllardan sonra bulunan en değerli altın rezervi haline getiriyor.
TONLARCA DEĞERLİ MADEN
Hunan Eyaleti Jeoloji Bürosu'ndan (GBHP) araştırmacılar, Pingjiang ilçesindeki Wangu altın madeninin altında 40'tan fazla damar tespit ettiklerini açıkladı.
Yapılan kazılarda, 2 bin metreden derinlerde 300 tondan fazla altın keşfedildiği belirlendi.
Ancak daha ayrıntılı üç boyutlu modelleme, 3 bin metre derinliğe kadar uzanan ve 700 ton ek ağırlık taşıyan damarların varlığını ortaya koyuyor.
138 GRAM SAF ALTIN
Sahada alınan kaya örneklerinde, her ton cevherin 138 gram saf altın barındırabileceği belirlendi.
Ton başına yalnızca sekiz gram altın içerdiği takdirde cevherin yüksek kaliteli sayılacağı göz önünde bulundurulduğunda, bu gerçekten şaşırtıcı bir zenginlik düzeyi olacaktır.