Yemen'deki Husiler: Riyad'daki Kral Halid Havalimanı ile Doğu-Batı Petrol Boru Hattı'nı hedef aldık
Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Uluslararası Kral Halid Havalimanı ile Doğu-Batı Petrol Boru Hattı'nı hedef aldıklarını açıkladı.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Riyad'daki Uluslararası Kral Halid Havalimanı'nı balistik füzeyle hedef aldıklarını belirtti.
Seri, "Petroline" olarak da bilinen Doğu-Batı Petrol Boru Hattı'nın ham petrol pompalama istasyonlarını hedef alan insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlediklerini de aktardı.
Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü, başkent Riyad için erken uyarı sisteminin tehlike alarmı verdiğini duyurmuştu.
Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki de Husilerin Riyad'ı hedef alan balistik füze saldırısının engellendiğini açıklamıştı.
Yemen, İran destekli Husilerin Eylül 2014'te başkent Sana'yı ve bazı vilayetleri kontrol etmesinin ardından başlayan iç savaşa sahne oluyor.
YEMEN'DEKİ İRAN DESTEKLİ HUSİLER: SUUDİ ARABİSTAN, BAŞKENT SANA'YA HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ
Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan tarafından başkent Sana'ya hava saldırıları düzenlendiğini ileri sürdü.
Husilere bağlı El-Mesira televizyon kanalı, Sana'nın hava saldırılarına maruz kaldığını duyurdu.
Saldırıların Suudi Arabistan tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.
Haberde saldırıların hedefine, can kaybına veya yaralanmaya ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.
ARAP KOALİSYONU: YEMEN'DE HUSİLERE AİT 5 TÜNEL, 6 FIRLATMA RAMPASI VE 1 FÜZE DEPOSUNU HEDEF ALDIK
Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Yemen'in Sana kentinde 2 balistik füze fırlatma rampasının imha edildiğini duyurdu.
Maliki, bu rampalardan birinin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a saldırı düzenlenmek için kullanıldığını belirtti.
Arap Koalisyonu Sözcüsü, daha sonra yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın meşru müdafaa hakkı çerçevesinde operasyonu gerçekleştirdiğini anlatarak, Husilere ait askeri noktaların hedef alındığını ifade etti.
Operasyona ilişkin Maliki, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde bulunan balistik füzelerin depolandığı 5 tünelin, 4 balistik füze fırlatma rampasının ve 1 füze deposunun imha edildiğini bildirdi.
Maliki, operasyon kapsamında Husilerin kontrolündeki bölgeler arasındaki ikmal hatlarının kesilmesine odaklanıldığını ayrıca Yemen'deki cephe hatlarında Husilere ait noktaların ve askeri teçhizatın hedef alındığını kaydetti.
HUSİLER, ADEN VE LAHİC'TE SALDIRILAR DÜZENLEDİKLERİNİ DUYURDU
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Yemen'in Aden ve Lahic vilayetlerinde hükümet güçlerine ait noktaları hedef aldıklarını kaydetti.
Düzenledikleri 2 saldırıda çok sayıda balistik füze kullanıldığını aktaran Seri, Aden'in Selahaddin ve Lahic'in de el-Vahat bölgesinde silah depolarının hedef alındığını ifade etti.
- Popüler Haberler -
İsrailli muhalif lider Eisenkot: Netanyahu iktidarda kalmak için hiçbir şeyden geri durmayacak
Yunan basını yazdı: Türkiye'nin yükselişi biz yalnızlaştırıyor
Rusya-ABD-Ukrayna arasında üçlü müzakere! "Karar askeri faaliyetlerin kısıtlandırılmasını öngörmüyor"
Kıyamet Buzulu için korkutan senaryo resmileşti! Deniz seviyesini tahminlerin tam 2 katı yükseltecek
Kuantum fiziğinde çığır açan keşif! Fizikçiler zamanın geriye akabileceği bir qubit inşa etti
İsrail, seçimlerden önce İran'a saldırma niyetlerinin olmadığını iddia etti



