ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Yahudi işgalciler İsrail'in de ulusal güvenliğine tehdit

Aksam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Yahudi işgalciler İsrail'in de ulusal güvenliğine tehdit

Filistinlilerin topraklarını gasp eden İsraillilerin saldırıları, Şin-Bet'in radarına takıldı. Şabak Başkanı Ronen Bar, Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarına karşı ‘ulusal güvenlik çökebilir' uyarısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasp eden İsraillilerin saldırılarının artması sonucunda Şin-Bet Başkanı Bar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bir mektup gönderdi. Batı Şeria'daki güvenlik durumu hakkında bilgi verilen mektupta Bar, "Batı Şeria'da yerleşimciler tarafından işlenen suç oranlarının artması, olayların patlak vermesine ve taraflar arasında kan akmasına, böylelikle de ulusal güvenliğin çökmesine yol açacaktır" dedi. Ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, ise söz konusu mektupla alakalı olarak, "Yaklaşan felakete dair son uyarı" değerlendirmesinde bulundu. İsrail'de polis gücü, Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'in idaresinde bulunuyor.

640 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile İsraillilerin saldırılarında 640 Filistinli hayatını kaybetti. Aksa Tufano operasyonlarının başladığı günden bu

yana geçen yaklaşık 11 aylık süre boyunca Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda epey bir artış yaşanıyor.

İSRAİLLİ BAKANLAR BİRBİRİNE GİRDİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in 'sorumsuz eylemlerini' ülkesinin güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. Aşırı sağcı eylemlerini hatırlatan Gallant, "Bakan Ben-Gvir'in İsrail devletinin ulusal güvenliğini tehlikeye atan ve ulus içinde iç bölünme yaratan sorumsuz eylemleri karşısında, Sin-Bet görevlerini yerine getiriyor ve bu eylemlerin ağır sonuçları konusunda uyarıyor" dedi.

Gallant'ın açıklamalarına cevap veren Ben-Gvir: "Lübnan'ı 'taş devrine' çevirme sözü vermiştin. Bana saldıracağına Lübnan'daki Hizbullah'a saldırı başlat."

TEL AVİV'İN İŞKENCE İDDİASI YALAN

İsrail basını, Gazze Şeridi'nde esir tutulan ve sonra serbest bırakılan Noa Argamani'nin Japonya'nın başkenti Tokya'da katıldığı bir toplantıdaki sözlerini çarpıtarak Hamas'ın esirlere işkence uyguladığını iddia etmişti. Ancak Argamani, İsrail basının iddiaları yalanladı. Gazze'de esir tutulduğu süreçte işkence görmediğini söyleyen Argamani, "İsrail Hava Kuvvetlerince vurulan bir binadaydım.

Dövülmedim ama 'Binanın üzerime yıkılması nedeniyle vücudumun her yerinde yaralar oluştu' dedim. Esirken dövülmedim ya da saçım kesilmedi. ifadeleriyle işkence gördüğü yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi.

"GALLANT'IN AÇIKLAMALARI ASILSIZ"

İsrail'deki kötü gidişata yönelik bir uyarı da İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik'ten geldi. "İsrail, uçurumun eşiğine doğru gidiyor" diyen Brik, Hamas ve Hizbullah'a karşı yıpratma savaşı devam ederse ülkesinin en fazla 1 yıl içinde çökeceğinin altını çizdi. Haaretz gazetesindeki yazısında önemli değerlendirmelerde bulunan Brik, "İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın savaş boyunca yaptığı açıklamaların çoğu asılsız.

Gallant, Gazze kentinin karadan işgal edilmesinden sonra İsrail'in kentin tamamına ve tünellerine hakim olduğunu ve kısa sürede Hamas'ın teslim olacağını söyledi. Han Yunus'un işgalinden sonra Hamas'ın lideri Yahya es-Sinvar'ın tünellerde tek başına koştuğunu, adamları üzerindeki kontrolünü kaybettiğini ve birkaç gün içinde yakalanacağını iddia etti" ifadesini kullandı.