ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Türk geleneklerini dünyaya tanıtacak

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Türk geleneklerini dünyaya tanıtacak

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD'de düzenlenecek BM Zirvesi kapsamında lider eşleriyle Türkevi'nde buluşacak, köklü Türk geleneklerini dünyaya anlatacak.

Emine Erdoğan, ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek BM 79. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 21-25 Eylül tarihlerinde Başkan Erdoğan'a eşlik edecek.

BM Kurulu'na katılan ülke liderlerinin eşleriyle yoğun temaslarda bulunması beklenen BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek. Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" ve "Afrika'nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni" ile UNICEF Genel Merkezi'nde düzenlenecek "Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet" programlarına ev sahipliği yapacak.

Koruyucu aile konusunda küresel anlamda seferberlik çağrısı da yapılacağı ifade edildi. Görüşme ve temasların ardından lider eşleri ve ülkelerin üst düzey temsilcilerinin, Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalamaları bekleniyor.