ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Trump'tan skandal bir açıklama daha! Gazze'yi satın almaya kararlıyım

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Trump'tan skandal bir açıklama daha! Gazze'yi satın almaya kararlıyım

Gazze üzerinde emperyal hayaller kuran ABD Başkanı Donald Trump, tartışmalı açıklamalarına bir yenisini ekledi. "ABD, Gazze'ye sahip olacak ve Orta Doğu'daki zengin ülkelerle birlikte inşa edecek" diyen Trump, bölgeyi büyük bir gayrimenkul projesi olarak gördüğünü ifade etti. Ayrıca, "Mısır ve Ürdün yardım etmeli, Suudi Arabistan'ın muazzam parası var" sözleriyle planını yineledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Gazze'ye sahip olacağını ve Gazze'yi Orta Doğu'daki diğer zengin ülkeler aracılığıyla inşa edeceğini belirterek, "Gazze'yi satın almaya ve sahiplenmeye kararlıyım" diye konuştu.

"ABD ONA SAHİP OLACAK"

Trump, Air Force One uçağında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazzelilerin geri dönmesine izin vermenin büyük bir hata olacağını savunan Trump, "Bunu büyük bir gayrimenkul sitesi olarak düşünün ve ABD ona sahip olacak ve yavaş yavaş, çok yavaş bir şekilde." şeklinde ifadeler kullandı.

"ORADA KİMSE OLMAYACAK"

Trump, Gazze'nin tamamen bir yıkım yeri olduğunu tekrarlayarak, "Geri alınacak. Düzleştirilecek, onarılacak. Orada kimse olmayacak. Hamas olmayacak. Orta Doğu'daki diğer çok zengin ülkeler aracılığıyla inşa edeceğiz. İnsanlar için, Filistinliler için, yaşamak için güzel yerler inşa edecekler. Muhtemelen yüzlerce yıldır ilk kez uyum ve barış içinde yaşayacaklar." dedi.

"DÜNYANIN HER YERİNDEN İNSANLAR GELİP ORADA YAŞAYABİLİR"

"Gazze'yi satın almaya ve sahiplenmeye kararlıyım" diyen Trump, Gazze'ye geri dönmek için hiçbir şey kalmadığını öne sürdü ve "(Gazze) çok güvensiz ama biz onu gelecekte birileri tarafından geliştirilecek çok iyi bir yer haline getireceğiz. Diğer ülkelerin bazı kısımlarını geliştirmesine izin vereceğiz. Güzel olacak. Dünyanın her yerinden insanlar gelip orada yaşayabilir." ifadelerini kullandı.

Trump, zorla yerinden edilen Filistinlileri ABD'ye kabul edip etmeyeceği ile ilgili bir soruya da, "Buna bakmam lazım, bence onların buraya gelmesi için çok uzak bir mesafe var ama bireysel vakalara bakmam lazım. ABD zaten birçok insanı alıyor, onlar için çok uzak." dedi.

"MISIR'IN, ÜRDÜN'ÜN VE DİĞER ÜLKELERİN YARDIM EDECEĞİNİ UMUYORUZ"

Gazzelilerin güvende olabilecekleri genel bir bölgede kalmaktan daha çok mutlu olacağını savunan Trump, "Yani göreceğiz. Mısır'ın, Ürdün'ün ve diğer ülkelerin yardım edeceğini umuyoruz. Suudi Arabistan ve diğerleri gibi bazılarının buna biraz para harcayabileceğini umuyoruz. Muazzam miktarda paraları var. İnsanları rahat ve güvende kılmak için biraz para harcayacaklar." diye konuştu.


Etiketler:
Trump Gazze Emperyal plan ABD Başkanı Orta Doğu