ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Trump'a ikinci suikast girişimi!

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Trump'a ikinci suikast girişimi!

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkan adayı Donald Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimi gerçekleştirildi. Golf kulübündeyken düzenlenen suikast girişiminden sonra konuşan Trump, “Güvendeyim, asla teslim olmayacağım” dedi.

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimi gerçekleştirildi. FBI'ın 'suikast girişimi gibi görünen' olarak duyurduğu olay Trump Florida'daki golf kulübündeyken yaşandı. Trump'un bulunduğu noktadan yaklaşık 500 metre uzaklıkta, silah namlusu gören bir Gizli Servis personelinin ateş açtığı ve olay yerinde AK-47 tüfeğinin bulunduğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifadesiyle şüpheli Ryan Wesley Routh'un yakalandığı duyuruldu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da ABD Başkanı Joe Biden'ı bilgilendirdikleri belirtildi. Öte yandan Başkan Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, ekibine Gizli Servis'in Trump'ın güvenliğini sağlamak için gereken her türlü kaynağı sağlamaya devam etmeleri talimatı verdiğini belirtti.

'GÜVENDE OLDUĞUNA SEVİNDİM

Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris de konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, "Florida'daki eski Başkan Trump ve mülkü yakınlarında silah sesleri duyulduğuna dair haberler aldım ve onun güvende olduğuna sevindim. Amerika'da şiddetin yeri yoktur" dedi.

'İYİYİM VE GÜVENDEYİM'

Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, X hesabından yerel kolluk kuvvetlerince olaydan sonra sahadaki çalılıklarda AK-47 silahının bulunduğu ve bir şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaşmıştı. Olayın ardından ilk kez açıklama yapan Trump, destekçilerine attığı e-postada, asla pes etmeyeceğini vurgulayarak, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim" ifadesini kullandı.

"NEFRET EDİYORUM"

Trump, seçimde Demokratların adayı Kamala Harris'i desteklediğini açıklayan ünlü şarkıcı Taylor Swift'e yönelik "nefret ediyorum" paylaşımında bulundu. Harris'in kampanyası da Trump'ın paylaşımına gön derme yaparak, Swift'in 28 farklı şarkısına atıfla hazırladıkları bir açıklama yayımladı.

SUİKASTÇININ SABIKASI KABARIK

Suikast girişiminde bulunan Ryan Wesley Routh'un sabıka listesinin epey kabarık olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya hesaplarında da karmaşık bir kişiliği olduğu tespit edilen Routh'un, 2002 yılında 'kitle imha silahı bulundurmaktan' hüküm giydiği bildirildi. Bir paylaşımında 2016'da Trump'a oy verdiği ve sonra pişman olduğunu söyleyen Routh, Ukrayna-Rusya savaşına karşı takıntılı olduğu da ortaya çıktı. "Büyük destek ve ekipman toplayabiliriz" şeklinde paylaşımlar yapan Routh'un, Ukrayna için askerlik hizmeti başvurusu reddedilmiş.