ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Rusya başkent Kiev'i vurdu: 10 ölü

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Rusya başkent Kiev'i vurdu: 10 ölü

Rusya, Ukrayna geneline geniş çaplı bir füze saldırısı düzenledi. Başkent Kiev dahil pek çok şehirde patlamalar yaşandı. Saldırılarda en az 24 kişi hayatını kaybetti. Çok fazla kişi de yaralandı.

Şiddetli patlamalar yaşandı, dumanlar yükseldi. Pek çok bina hasar gördü. Rusya, Kinjal füzeleriyle Ukrayna'ya ölüm yağdırdı.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya, Kiev ve Dnipro dahil çok sayıda şehri vurdu.

Başkent Kiev son iki yılın en geniş çaplı saldırısına maruz kaldı. Bir çocuk hastanesi de vuruldu. Sadece Kiev'de en az 10 kişi hayatını kaybetti. 20'den fazla kişi de yaralandı.

ÇOCUK HASTANESİ DE VURULDU

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, saldırıyı "son iki yılın en kötü saldırılarından biri" olarak niteledi. Vurulan yerlerden birinin çocuk hastanesi olduğunu ifade etti. Saldırı sonrası Kievliler metrolara sığındı.

EN KÖTÜ SALDIRILARDAN BİRİ

Saldırılar başkent Kiev'le kalmadı. Krivyi Rih kenti de füzelerin hedefi oldu. Konutlar ve altyapı zarar gördü. En az 10 kişinin öldüğü belirtiliyor.

10'u ağır olmak üzere 30'dan fazla da yaralı var.

ZELENSKİY SALDIRIYI KINADI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy de saldırıya tepki gösterdi. Gündüz vakti nadir görülen bir hava saldırısına maruz kaldıklarını ifade etti. Rusya'nın çeşitli tiplerde 40'tan fazla füzeyle Ukrayna'ya saldırdığını açıkladı.