ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Putin'den NATO'ya savaş uyarısı

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Putin'den NATO'ya savaş uyarısı

Rusya ve Batı arasındaki gerilim tırmanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, Ukrayna'nın Batı teknolojisi uzun menzilli füzelerle Rusya'yı vurmasına izin verilmesi halinde NATO ile savaşacaklarını açıkladı.

Ukrayna savaşın başından beri Batı'dan uzun menzilli füze talep ediyor.

Rusya topraklarına saldırı için izin istiyor. Son günlerde ABD'nin Kiev'e bunun için izin vereceği konuşuluyordu.

"BU, SAVAŞ ANLAMINA GELECEK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den sert bir açıklama geldi. Söz konusu füzelerle Rus topraklarına saldırı durumunda NATO ile savaş haline geçeceklerini söyledi.

Putin, devlet televizyonuna konuştu. Gündeminde Kiev'in uzun menzilli silahlarla Rusya'ya olası saldırısı vardı. Söz konusu olası saldırının savaşın seyrini değiştireceğini söyledi. Ukrayna'nın bu silahları kullanma kapasitesine sahip olmadığını belirtti. Füzelerin uyduyla hedef bulduğunu vurguladı. Sadece NATO teknisyenleri tarafından ateşlenebildiğini hatırlattı. Putin, NATO'ya gözdağı verdi.

Yine savaşı ima etti.

STARMER: SAVAŞI RUSYA BAŞLATTI

İngiltere Başbakanı Keir starmer'dan ise Putin'e doğrudan cevap verdi.

Çatışmayı Rusya'nın başlattığını hatırlattı. "Rusya yasa dışı bir şekilde Ukrayna'yı işgal etti, Putin, bu çatışmayı istediği zaman hemen sonlandırabilir" ifadelerini kullandı. Starmer, Ukrayna'nın kendini savunma hakkı olduğunu da söyledi.

İNGİLİZ DİPLOMATLARA YASAK GELDİ

Peş peşe açıklamaların ardından dikkat çekici başka bir gelişme yaşandı.

Rusya, Moskova'daki İngiliz Büyükelçiliği'nden 6 diplomatın casusluk suçlamasıyla akreditasyonunu iptal etti. Rusya federal güvenlik servisi, diplomatların ülkenin güvenliğini tehdit eden faaliyetlerde bulunduğunu öne sürdü. Rusya Dışişleri Bakanlığı, diplomatların eylemlerinin uluslararası diplomatik normları aştığını vurguladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise casusluk iddialarını reddetti.

Suçlamaların tamamen asılsız olduğunu bildirdi.