Miçotakis'in İsrail ziyaretine tepki yağıyor: "Utanç verici ziyaret"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in İsrail ziyareti, ülkede büyük tepki çekti. Muhalefet, Miçotakis'in Netanyahu ile görüşmesini "utanç verici" olarak nitelendirerek, "Miçotakis, tarihin yanlış tarafında durmaktadır ve en karanlık sayfalara suç ortağı olmaktadır" ifadeleriyle sert eleştirilerde bulundu.
Muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'tan (SYRIZA) yapılan yazılı açıklamada, Miçotakis'in İsrail ziyaretine ilişkin "Ciddi eksikliklerin ve jeopolitik çıkmazın devamı olarak provokatif bir harekettir. Miçotakis, ateşkesin bozulduğu ve İsrail'in saldırılarının yeniden başladığı bir dönemde, bu ziyarette Gazze'deki soykırımı göz ardı etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
Yunanistan Komünist Partisinin (KKE) yazılı açıklamasında ise "Miçotakis, katil devletle askeri işbirliğini derinleştirmek için katil Netanyahu ile görüştü." yorumu yapılarak, ziyaret için "utanç verici" değerlendirmesinde bulunuldu.
Yeni Sol Partisi de yaptığı yazılı açıklamada, ziyaret için "Kiryakos Miçotakis, tarihin yanlış tarafında durmaktadır ve en karanlık sayfalara suç ortağı olmaktadır." ifadesini kullandı.
Miçotakis, dün İsrail'e yaptığı ziyarette, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.
- Popüler Haberler -

İsrail, tüm ABD ürünlerine gümrük vergisini kaldıracağını duyurdu

Beyaz Saray 2 Nisan'ı işaret etti: Amerikan tarihinin en önemli günlerinden biri olacak

Trump'tan sağlık kurumlarına yaptırım: 10 bin çalışan işten çıkarılıyor

Ukrayna ve ABD, nadir toprak elementleri anlaşması için görüşmelere başladı

Batı'da İmamoğlu-Le Pen ikiyüzlülüğü! Eski Yunan Bakan, riyakarlıklarını yüzlerine vurdu

İsrail Maliye Bakanı Smotrich kabinedeki görevinden kısa süreliğine istifa etti
