ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Katil direkt kafaya nişan aldı... Gerçek otopsi raporu

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Katil direkt kafaya nişan aldı... Gerçek otopsi raporu

İsrail tarafından katledilen Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunda, kurşunun yerden sekmediği direk hedef alındığına işaret edilerek, “neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru isabet ettiği” belirtildi.

işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta beldesindeki Cebel Ebu Sabih'te barışçıl bir gösteriye katıldığı sırada İsrail askerlerince vurulan Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölüm sebebi Filistin Adli Tıp Kurumunun otopsi raporuyla kesinleşti. Eygi'nin ölüm sebebinin "ateşli silahla vurulma kaynaklı beyinde parçalanma, kanama ve ödem" olduğu aktarıldı. Eygi'nin, ABD Başkanı Biden'ın 'yerden seken mermiyle öldü' açıklamasının aksine doğrudan hedef alındığı belirlendi.

MERMİ SOL TARAFINDAN GELDİ

Raporda, "Merminin kafatası boşluğu içindeki yolu neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru olmuştur" ifadesi kullanıldı. Eygi'nin 6 Eylül'de 14.06'da Rafidya Devlet Hastanesi'ne getirildiğine ve yaşam belirtisi göstermediğine işaret edildi. Kurşunun Eygi'nin beyin dokusuna zarar verdiği aktarılan raporda, "Kalbi durmuş, göz bebekleri genişlemiş ve hareketsizdi. Yapılan inceleme sonucu, merminin Eygi'nin sol kulak kepçesinin arkasından girdiği ve çıkmadığı, merminin girdiği yerden Eygi'nin beyninden parçaların fırladığı belirlendi" ifadelerine yer verildi.

6 KEZ KALP MASAJI YAPILDI

Merminin Eygi'nin beynine isabet ettiği vurgulanan raporda, mermi parçalarının beyinde bulunduğuna dikkat çekildi. Eygi'ye ateş edilen merminin kafatasına girdikten sonra parçalandığı ve beyin dokusunda yayıldığı kaydedilen raporda, Eygi'nin kafası hariç vücudunda başka bir yaraya rastlanmadığı belirtildi. Eygi'ye 6 kez kalp masajı yapıldığı ve hiçbirine cevap vermediği, vefatının da 6 Eylül 2024'te saat 14.35'te duyurulduğu aktarıldı.

'MERMİ YERDEN SEKTİ'

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül'de Eygi ile ilgili soruya, "Öyle gözüküyor ki bu, bir kazaydı. (Kurşun) Yerden sekerek kazara onu vurmuş" yanıtını vermişti.

DEVLET TÖRENİYLE KARŞILANDI

Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı, Azerbaycan'dan İstanbul'agetirildi. Eygi'nin cenazesi, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi büyükelçi Ayşe Sözen Usluer tarafından karşılandı. Yapılan töreninin ardından, Eygi'nin naaşı İzmir'e gönderildi. Eygi'nin naaşı bugün Aydın Didim'de toprağa verilecek.

DEVLETİME MİNNETTARIM

İşgalci askerlerin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesi Rabia Birden, Muğla'nın Yatağan ilçesi'nde taziyeleri kabul etti. Kızını kaybettiği için günlerdir tarifsiz acılar yaşadığını belirten Birden, "Ayşe çok neşe dolu, heyecanlı, sevgi dolu, hep barış için çalışıyordu. Barış için gitti ama hayatını kaybetti, benim kızım şehit oldu. Öncesinde görüşmemiştik ve bu bana da çok büyük sürpriz oldu. Gittiğini bilmiyordum ve şoke oldum. Devletimizden tek isteğim kızımın hakkını aramaları. Kızımın kanı yerde kalmasın ve sorumlular cezalandırılsın çünkü benim kızım hedef alındı" dedi. Olaydan sonra devletin hep yanlarında olduğunu anlatan Birden, "Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, olayın ilk gününden itibaren benimle irtibata geçtiler, acımızı paylaştılar, başsağlığı dilediler. Olayın peşini bırakmadılar ve kızımı bir hafta içinde Türkiye'ye getirdiler. Hepsine çok minnettarım. Dava süreçlerinin de takipçisi olacağız. Başka Ayşeler ölmesin, daha başkaları ölmesin, başka ailelerin canları yanmasın" diye konuştu.

CORRIE'NİN AİLESİNDEN SORUŞTURMA TALEBİ

Filistin'de 21 yıl önce 16 Mart'ta İsrail buldozerleriyle ezilerek katledilen ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesi, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail kurşunuyla öldürülmesine ilişkin bağımsız bir soruşturma açılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Cindy Corrie, süreçin takipçisi olacaklarını belirtti.

"ABD'DE KONU İSRAİL OLUNCA GEÇİŞTİRİLİYOR"

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ABD'de yaşayan babası Mehmet Suat Eygi Aydın Didim'deki evine gelerek taziyeleri kabul etti. Aydın Valisi Yakup Canbolat da aileyi ziyaret edip, baş sağlığı diledi. Baba Eygi, "Dünyanın neresinde vatandaşına haksızlık olursa ABD hemen orada biter. Konu İsrail olunca geçiştirme çabası olabiliyor. Ama insanların vicdanına bakacaklarına inanmak istiyorum" dedi.