ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Japonya'dan İsrail'e tepki: Filistin topraklarını gasbetmeyi durdurun

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Japonya'dan İsrail'e tepki: Filistin topraklarını gasbetmeyi durdurun

Japonya, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasbeden Yahudilerin yaşadığı 5 kaçak yerleşim biriminin yasallaştırılması planına tepki gösterdi.

Japonya hükümeti, İsrail hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria'da gasbettiği yerleşim yerlerini genişletme planından endişe duyduğunu bildirdi.

Açıklamada, İsrail'in yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğine ve iki devletli çözümün uygulanabilirliğini zayıflattığına işaret edildi.

"FİLİSTİNLİLERE KARŞI ŞİDDET EYLEMLERİ ARTABİLİR"

Açıklamada, "Japonya hükümeti, İsrail hükümetine söz konusu kararı geri çekmesi ve yerleşim faaliyetlerini tamamen dondurması yönünde güçlü bir çağrıda bulunmakta." denildi.

Bölgede Filistinlilere karşı "aşırılıkçı yerleşimcilerin şiddet eylemlerinin artmasından" ciddi şekilde endişe duyulduğu ve Japonya'nın bu şiddet eylemlerini kınadığı aktarıldı.

Açıklamada, İsrail'e aşırılıkçı yerleşimcilerin şiddetini önlemek için uygun tedbirler alması çağrısı yapılarak, "Japonya, Gazze'deki kritik insani durum göz önünde bulundurularak, Batı Şeria da dahil, gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguluyor." ifadesi kullanıldı.

BATI ŞERİA'DA 451 BİN İSRAİLLİ FİLİSTİN TOPRAKLARINI GASBEDİYOR

İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını gasbediyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu yerleşimler yasa dışı sayılıyor.

İsrail Güvenlik Kabinesi, 28 Haziran'da Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in talebi üzerine Batı Şeria'nın "B bölgesi"nde bulunan 5 kaçak yerleşim biriminin yasallaştırılmasını onaylamıştı.