İşgalci Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, fanatik Yahudiler, İsrail polisinin sıkı koruması altında Aksa'nın avlusuna girdi.
Gruplar halinde Aksa'nın avlusunda provokatif şekilde tur atan fanatik İsrailliler, burada "Talmudik" ayinler gerçekleştirdi.
Baskın sırasında İsrail polisi, Filistinlilerin Aksa'ya girişini engellemek için Doğu Kudüs'ün girişlerinde ve Mescid-i Aksa'nın kapılarında varlığını artırdı.
MESCİD-İ AKSA BASKINLARI
Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.
İsrailliler, 2003'ten bu yana idarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabet Mescid-i Aksa'ya giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.
İsrailliler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra'nın yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.
İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa'da "sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği" tarihi statükonun korunduğunu savunuyor.
Ancak fanatik Yahudilerin, İsrail polisi korumasında Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüeller gerçekleştirmeleri sıkça kameralara yansıyor.
- Popüler Haberler -

Cumhurbaşkanı Tatar: Federasyon Bizim yok oluşumuz demektir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: Rusya Ukrayna ile doğrudan müzakerelere hazır

AB'de 93 milyon kişi yoksulluk sınırında: En yüksek oran Bulgaristan'da

Gazze'de protez sıkıntısı: İsrail'in saldırıları sonucunda çocuklar uzuv kaybıyla karşı karşıya!

Pakistan Savunma Bakanı'nın X sosyal medya hesabı Hindistan'da bloke edildi

İtalyan basını, Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi'ne geniş yer ayırdı
