ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İşgalci İsrail Han Yunus'taki halkı yine göçe zorladı

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
İşgalci İsrail Han Yunus'taki halkı yine göçe zorladı

İşgalci İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta binlerce kişiye bölgenin boşaltılması çağrısı yaptı. Saldırılardan endişe eden Filistinliler, gece yarısı bir kez daha göç için yollara düştü.

Han Yunus'un doğusunda binlerce kişi, İsrail'in bölgenin boşaltılması çağrısı sonrası muhtemel saldırılardan kaçarak kentin batısına göç ediyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere Han Yunus'un doğusundaki Filistinlilerin bir kez daha zorla yerlerinden edildikleri görülüyor.

KARANLIK SOKAKLARI ARAÇ IŞIKLARIYLA AYDINLATTILAR

Görüntülerden birinde, Han Yunus'un yıkıma uğrayan elektriksiz sokaklarında saldırı endişesiyle güvenli olduğunu düşündükleri bir yere sığınmak için toplanan Filistinliler dikkati çekiyor.

Bir başka görüntüde ise çoğunluğu yaya olan, sırt çantaları ve yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile gece yarısı yola çıkan Gazzelilerin araçların ışıklarıyla aydınlatmaya çalıştıkları karanlık sokaklarda ilerledikleri görülüyor.

AVRUPA HASTANESİ DE BOŞALTILDI

İsrail ordusunun Han Yunus'un doğusundaki El-Fuhari bölgesinin "boşaltılması" uyarısının ardından, buradaki Gazze-Avrupa Hastanesi'nde tedavi gören yaralı ve hasta Gazzeliler de hastaneyi boşaltmak zorunda kaldı.

Gazze Şeridi'nde faaliyetteki az sayıdaki sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi'nden tahliye edilenler, Nasır ve Emel hastanelerine nakledilmeye çalışılıyor.

İsrail saldırısı endişesiyle hasta ve yaralıların yanı sıra çalışanların da hastanedeki tıbbi cihazları tahliye ettiği belirtiliyor.

Sosyal medyada yer alan bir görüntüde, yaralı bir Filistinlinin, sedyedeki yaralı arkadaşını Avrupa Hastanesi'nden Nasır Hastanesi'ne tahliye etmek için kilometrelerce mesafe katettiğine dikkat çekiliyor.

Soykırımcı İsrail, Filistinlilerin toplandığı alana İHA ile saldırdı: Çok sayıda şehit var

İşgalci İsrail Han Yunus'u enkaza çevirdi